Wedstrijdverslagen

15-11: VVV 12 – DVC 4: 0-5
Donderdagavond moest DVC 4 uit spelen in Leidschendam tegen VVV 12.Bij de thuiswedstrijd wisten wij te winnen met 3-2 maar wij wilde het resultaat opkrikken,en daar gingen wij dan ook voor.
Johan begon en de 1e game deze verloor hij met 12-10 en dat moest dus beter. De 2e t/m 4e werden gewonnen met 11-5,
11-7 en 11-3 dus het eerste punt was binnen.
Jim aan de beurt en ook hij had bij de eerste game even de moeilijkheid hoe moet ik het aanpakken en won nipt met 12-10
De 2e en 3e game werd dan ook gewonnen met 11-9 en 11-5 dus punt nummer 2 was binnen.
De dubbel aan de beurt de eerste game was nipt in ons voordeel met 12-10 de 2e en 3e game werden gewonnen met 11-4 en 11-8
hiermee was het derde punt binnen.
Jim weer aan de beurt en dat ging redelijk goed. De 1e game t/m de 3e game werden gewonnen met de standen 12-10, 11-4 en 11-9
hiermee was het 4e punt binnen.
Johan mocht het afsluiten en dat riekte naar een totale overwinning maar er moest nog wel voor gespeeld worden.
Er waren wel vijf games voor nodig om tot een uitslag te komen. De 1e en 2e game werden verloren met 7-11 en 5-11 dus dat moest beter na onderling overleg met Jim gingen vervolgens de 3e t/m de 5e game beter. De standen werden dan ook 11-8, 11-8 en 11-01 dus het was toch gelukt . Wij hadden voor het eerst de volledige punten op onze naam staan”. Het was lastig spelen deze avond maar met een goed resultaat. Jim en Johan gingen volledig voldaan naar huis met de stand 0-5.

08-11: DVC 1 – Smash (M) 5: 5-0

Een bijzondere wedstrijd, want Ernst speelde voor het eerst sinds April 2017 weer mee.
Dit allemaal omdat Linda dusdanig geblesseerd is dat ze dit seizoen niet meer in actie zal komen. Ernst was bereid om de laatste vier wedstrijden mee te spelen, waarvoor we hem dankbaar zijn.
Dan de wedstrijd. Tegenstander was hekkensluiter Smash, waarvan in de uitwedstrijd met 4-1 was gewonnen.
Ernst startte en won uiteindelijk in vier sets. Een goede start dus en daarna was het de beurt aan Bert. Bert tegen invaller Bert was het, en het werd een zinderend spannende wedstrijd. De sets werden om en om gewonnen en de vijfde set werd een spannende, maar Bert van DVC won hem nipt met 11-9.
De dubbel, de enige wedstrijd die uit werd verloren, werd nu in drie sets gewonnen. Makkelijk ging het niet, dat moet worden gezegd.
Na de pauze speelde Ernst zijn tweede wedstrijd en Ernst had het best lastig en moest alle zeilen bijzetten om de partij te winnen. Dat lukte uiteindelijk in vier sets.
Bert kwam in zijn laatste wedstrijd met 2-0 in sets achter maar herstelde zich daarna knap en dwong een vijfde set af. Dit was een memorabele want Bert kwam met 6-1 voor, waarna het 6-6 werd en via 10-6 naar 10-9 ging maar uiteindelijk pakte Bert het 11e punt.
Een mooie vijfpunter waardoor de vierde plaats dit seizoen wel zeker is en met een beetje geluk zou het zelfs nog een plaatsje hoger kunnen.

08-11: DVC 4 – Pingwins 5: 3-2
DVC 4 kreeg Pingwins 5 op bezoek. De wedstrijd bij hun was zwaar en lastig en hebben wij verloren met 3-2 dus het zou vanavond beter moeten vonden wij.
Johan begon en kreeg geen vat op het spel en ging in drie games ten onder. Jim aan de beurt en kon redelijk zijn spel spelen wat resulteerde in een overwinning in drie games, dus het eerste punt was binnen.
Dubbel aan de beurt en dat ging om en om met standen wederzijds van 8-11 dus er moest een vijfde game komen. Het was heel lastig en met een beetje geluk wonnen wij de vijfde game met 11-9 dus de tweede punt was binnen.
Johan weer aan de beurt en begon slecht en de eerste game ging met 2-11 in het boekje de tweede game ging beter en ging met 11-4 in het boekje. De derde en vierde game werd met dikke cijfers verloren dus verlies geen punt erbij.
Jim was weer aan de beurt voor de laatste en beslissende partij. Jim begon slecht en verloor de eerste en tweede game met dikke cijfers 7-11 en 3-11. Daarna ging het beter en het werd uiteindelijk 2 – 2 met de standen 11-7 en nog eens 11-7 dus een vijfde game was nodig. Dat ging voortvarend want de tegenstander was het zat of had geen grip op het spel en Jim won deze met 11-2 dus het derde puntje was binnen.
Johan baalde flink deze avond want hij had graag een puntje willen noteren. Maar wie weet volgende week bij VVV meer succes. Dus deze avond werd afgesloten met een positieve stand van 3-2

06-11: Pijnacker 6 – DVC 2: 3-2
Dinsdagavond speelden Arno en Gerard een leuke en spannende wedstrijd tegen Pijnacker: uitslag 3-2 voor Pijnacker.
Gerard won eenvoudig zijn eerste partij in drie games waarna Arno zijn partij in eveneens drie games verloor.
De laatste drie partijen eindigden echter spannend in steeds vijf games.
De dubbel ging nipt naar Pijnacker en vervolgens won Arno zijn partij met 11-7 in de vijfde.
De laatste partij van Gerard ging, mede dankzij een ‘smerige’ netbal bij een 9-9 stand, naar Pijnacker.
Rest deze competitie nog twee wedstrijden tegen de nummers 1 en 2 maar DVC is inmiddels veilig voor degradatie.

01-11: Taverzo 15 – DVC 1: 2-3
Linda en Bert vertrokken vol goede moed naar Zoetermeer. De thuiswedstrijd was met 4-1 gewonnen en omdat Taverzo één plaats onder DVC staat was een positief resultaat gewenst. 
Linda startte voortvarend en won eenvoudig in drie sets. Bert speelde daarna tegen de tegenstander waar hij thuis in vier sets van het verloren en perste er met veel moeite een vijfsetter uit maar verloor toch weer.
De dubbel liep totaal niet en deze werd dan ook in vier sets verloren.
Na de pauze won Bert zijn tweede wedstrijd in drie sets waarna het voor Linda de taak was om de overwinning in de wacht te slepen. Dit kostte veel moeite. De eerste twee sets gingen verloren maar door een fantastische comeback wist Linda er en vijfde set uit te slepen. Hierin liep ze uit naar een 10-5 voorsprong en bij het maken van het tiende punt speelde de blessure weer op en verdraaide ze haar knie. Het leek er even op dat verder spelen niet meer mogelijk was maar Linda probeerde het toch nog en won met 11-6.
Een lekkere overwinning maar wat een teleurstelling voor Linda, die zoals het er nu naar uit ziet, haar laatste wedstrijd van dit seizoen heeft gespeeld.

01-11: DVC 2 – SIOK 2: 4-1
Wederom boekten Arno en Gerard een 4-1 overwinning en wel tegen Siok 2 waardoor lijfsbehoud (5e klasse) vrijwel zeker is.
Gerard won zijn eerste partij in vier games maar na steeds een verlenging in elke game (13-11, 12-10, 9-11, 13-11).
Hierna won ook Arno zijn partij in drie games (15-13 in de derde).
Ook de dubbel ging naar DVC, wederom in drie games.
Na de pauze won Gerard eenvoudig zijn partij maar Arno dolf in vier games het onderspit in de laatste partij van de avond.
A.s. dinsdag de wedstrijd in en tegen Pijnacker

01-11: DVC 4 –  ATTC Evo-Repro 8: 1-4
Donderdag 1 november kregen wij de koploper bij ons op bezoek n.l. ATTC Evo-Repro 8 uit Alphen aan den Rijn.
Zoals ik al aangaf de koploper zij staan met 12 punten meer op de eerste plek, dus wij gingen van de gedachte uit dat wordt 100% verliezen. Co had al uit tegen hun gespeeld maar diegenen met een zeer moeilijke serveerballen was ook aanwezig en Co liet weten dat het bijna niet mogelijk was om tegen hem te spelen.
Johan begon met de eerste set en kreeg deze moeilijke tegenstander. Tot ieders verbazing ging het eigenlijk vrij soepel en speelde met 11-5, 11-7, 8-11 even een dipje en de laatste met 11-6 en het eerste punt was binnen.
Co aan de beurt met de onbekende en dat was zeer moeilijk maar wij kregen hoop op een overwinning de setstanden waren 12-10, 10-12, 6-11, 11-9 en de vijfde game zakte Co in en verloor deze met 6-11. Jammer het was hoopvol.
Verder kan ik kort zijn de dubbel liep niet en wij verloren deze in drie games.
Ook het tweede deel van de wedstrijd lukte niet want de mannen waren te sterk voor ons en wij beide verloren in drie games.
Deze avond werd dan ook afgesloten met een stand die wij eigenlijk niet hadden verwacht met een nederlaag van 1-4.
Door deze nederlaag zijn wij op de ranglijst gezakt naar de 5e plaats met 15 punten. Maar wij moeten nog drie wedstrijden spelen en die zijn hoopvoller zodat wij ons zeker nog een paar plaatsen omhoog kunnen werken.

26-10: DVC 2 – Pijnacker 6: 4-1
Tegen Pijnacker boekten Arno en Gerard eindelijk een (ruime) overwinning.
Arno begon uitstekend en boekte in drie games zijn eerste overwinning in deze competitie.
Daarna had Gerard niet veel moeite met zijn tegenstander.
De dubbel was een ander verhaal: deze ging nipt na vijf games naar DVC (11-9 in de vijfde).
Na de onderbreking boekte Pijnacker zijn eerste punt (Arno verloor na vier games).
Tot slot won Gerard ook zijn tweede partij: einduitslag 4-1 voor DVC.
Met deze overwinning lijkt degradatie niet direct meer aan de orde.

18-10: DVC 1 – Salamanders 11: 0-5
Met Linda nauwelijks hersteld van een blessure ontving ons team de heren van Salamanders. De vorige keer in de uitwedstrijd waren het spannende wedstrijden met een vertekend eindresultaat (4-1)
Nu begon Bert maar verloor in drie games. Linda speelde een zinderende de 5 gamer maar verloor deze helaas. Ook de dubbel was een zeer spannende 5 gamer maar geen punt voor ons. Bert speelde na de rust ook 5 games en verloor deze in de 5e met 11-9. Linda verloor de laatste in een 4 gamer. We waren helaas niet in staat om op het laatste moment het punt naar ons toe te trekken. Opnieuw spannende wedstrijden met een vertekend eindresultaat.

16-10: Taverzo 22 – DVC 4: 4-1
DVC DUO 4 moest dinsdagavond aantreden in Zoetermeer bij Taverzo 22.
Thuis hadden Co en Jim al tegen hun gespeeld en eindigde in een overwinning van 3-2 dus Co wist wat ons te wachten stond.
Johan opende de wedstrijden en ging voortvarend aan het werk en stond met 2 punten voor en kreeg toen een lastige 3e game, welke met 3-11 werd verloren. Dus dan maar de 4e game proberen beter te doen. Doordat de scheids een bal afkeurde van Johan zijn tegenstander was de tegenstander even van slag en dat was in het voordeel en zo won Johan deze game. De eerste punt was binnen.
Co aan de beurt en Co had zijn avond niet en ging in drie games onderuit.
Bij de dubbel was het ook niet al te best, zowel Co als Johan hadden geen grip op het spel en deze dubbel werd dan ook verloren.
Verder kan het kort worden samengevat het tweede deel na de dubbel hadden zowel Co als Johan geen grip op het spel en werden beide partijen verloren.
Met lichtelijk de P in gingen wij weer huiswaarts met een verlies van 4-1.

11-10: DVC 1 – SVN 3: 0-5
Zonder de geblesseerde Linda en met invaller Gerard trad DVC 1 aan tegen koploper SVN.
Het werd een kansloze missie, want SVN ging met de volle 5 punten terug naar Naaldwijk.
Bert opende de wedstrijd en verloor in drie sets. Daarna was het de beurt aan Gerard die ook in drie sets aan het kortste eind trok.
In de dubbel begon het spannend. De eerste set werd bijna gewonnen, maar een nipt randballetje deed DVC de das om.
Zonder pauze werd de wedstrijd vervolgd en Bert speelde zijn tweede wedstrijd. De eerste set ging ruim verloren en de tweede set was zowaar voor Bert. Daarna was het over en verloor hij de twee volgende sets ruim. Gerard bood in zijn tweede wedstrijd twee sets goed tegenstand maar verloor desondanks in drie sets. Om 21.45 uur was de strijd gestreden en werd de avond met een drankje besloten. Gerard, dank voor het invallen!

04-10: DVC 4 – VVV 12: 3-2
DVC DUO 4 kreeg VVV Duo 12 uit Leidschendam op bezoek.
Wij moesten geduld hebben want de mannen konden ons niet vinden en met telefonische ondersteuning lukte het uiteindelijk bijna een uur later, waren de heren aanwezig. Deze heren kende wij niet dus het was afwachten wat er voor ons te halen was.|
Johan beet de spits af en had niet zo gek veel moeite maar in de tweede set kon hij nipt winnen met 13-11 maar in de derde met 11-07 dus de eerste punt was binnen.
Co vervolgde en had veel moeite met zijn games alhoewel hij één game won met 11-04. Co had vijf games nodig om tot een beslissing te komen en doordat hij geregeld het verkeerd inschatte verloor hij de vijfde game met 11-13 dus het was een verlies en stonden weer gelijk.
Nu was de dubbel aan de beurt en ook hier werden inschattingsfouten gemaakt maar in de vijfde game konden Co en Johan de winst naar zich toe halen en er was weer een punt binnen.
Johan weer aan de beurt en het leek wel een herhaling van de eerste partij en kon ook deze in drie games op zijn naam zetten dus het werd 3-1 voor ons.
Co was aan de beurt en kon een punt gaan verdienen maar er waren vijf games nodig om tot een beslissing te komen. Ook hier had Co moeite en pech dat hij verkeerde inschattingen maakte en kon de punt niet op zijn naam zetten en verloor dus.
Maar wij hebben fijn en sportief gespeeld en uiteindelijk gewonnen met 3-2

28-09: Smash 5 – DVC 1: 1-4
Het weekend startte voor Linda en Bert met een uitwedstrijd in Monster tegen Smash.
Linda ging voortvarend van start en won haar partij eenvoudig in drie korte sets. Een mooie start van de wedstrijd dus. Bert won zijn wedstrijd ook in drie sets, al waren deze onnodig spannend. Steeds liep Bert uit naar een ruime voorsprong maar liet zijn tegenstander steeds weer terugkomen maar was op tijd bij de les om de winst naar zich toe te trekken.
Het dit seizoen zo goed lopende dubbel werd een halt toegeroepen. Het liep totaal niet en er werd in drie sets verloren. Na de pauze speelde Bert zijn tweede wedstrijd en won de eerste set en moest de tweede inleveren. De volgende twee sets werden door Bert ruim gewonnen. Linda eindigde de wedstrijd ook in vier sets. Ze moest flink aan de bak maar won uiteindelijk verdiend haar partij.
Net als vorige week een fraaie 4-1 overwinning en na drie wedstrijden in totaal 9 punten. Voorlopig geen degradatiezorgen voor Duo 1.

27-09: PingWins 5 – DVC 4: 3-2
DVC 4, moest op bezoek bij de parkeerautomaat Pingwins 5 in Den Haag.
Deze dames waren ons bekend en konden verwachten dat wij een kleine kans hadden op meerdere punten.
Johan beet de spits af en kon niet voldoende grip krijgen op het spel van de kleine Chinese dame en verloor in drie sets.

Co was aan de beurt en ook hij had moeite met de andere Chinese dame en verloor ook in drie sets.
De dubbel was aan de beurt en deze was zwaar en spannend het werd een vijfsetter en wij konden de  punten naar ons toehalen omdat wij in de vijfde set met 12-10 konden afsluiten. Dus het eerste punt was binnen.
Co was weer aan de beurt en de kleine Chinees speelde geheel anders als tegen Johan en dat was in het voordeel van Co in de vierde set kon Co met de stand 14-12 de winst op zijn naam zetten.
Johan sloot af ook hier moest in vier games gespeeld worden doordat de tegenstandster met mazzel en hoek en net balletjes voordeel had kon Johan niet meer in de vijfde game de punten naar zich toe halen.  Het was verder wel een fijne en sportieve speelavond maar de punten vielen tegen. Dus wij moesten genoegen nemen met een verlies van 3-2.

20-09: DVC 1 – Taverzo 15: 4-1
Na een valse start vorige week ontvingen Bert en Linda deze week de sympathieke heren van Taverzo.
Linda begon en won in drie games haar partij. Bert had een spannende partij. Zijn tegenstander maakte het Bert knap lastig. Helaas ging in 4 games het punt naar Taverzo. Op naar de dubbel. Ons duo won de eerste twee games nipt. De derde en de vierde game gingen naar Taverzo. Dus Bert en Linda moesten aan de bak en met 11-8 werd het punt binnen gesleept. Poehh, dat ging maar net goed.
Na een gezellige pauze haalde Linda in een lekker pot in 3 games het punt binnen. Bert pakte in 3 games het laatste punt.
Zo werd het 4-1 en zijn we af van de 0%. Altijd lekker.

14-09: Salamanders 11 – DVC 1: 4-1

Een valse start van de najaarscompetitie voor Linda en Bert.
Het team van Salamanders was hetzelfde team als waar in de voorjaarscompetitie ook al tegen werd gespeeld. Toen werd thuis met 3-2 gewonnen en uit met 5-0 verloren door Duo 1.
Linda opende de wedstrijd en kwam maar niet in haar spel. Het ging wel steeds beter lopen maar uiteindelijk werd er toch in drie sets verloren. Daarna was het de beurt aan Bert. Bert gaf redelijk partij en won nog één set maar verloor dus ook.
Linda en Bert speelden een sterke dubbelpartij, die in drie sets werd gewonnen.
Bert speelde sterk in zijn tweede wedstrijd en maakte er een onvervalste vijfsetter van. Het bleef spannend tot aan het einde maar helaas trok Bert, na een 11-8 nederlaag in de 5e set, toch aan het kortste eind. Linda besloot deze wedstrijd, na een redelijk gelijk opgaande strijd met een nederlaag in vier sets.  Een 4-1 nederlaag was het gevolg.
Gezien de indeling qua ranking zit Duo 1 in een zware poule. Afwachten dus maar wat deze competitie zal brengen.

13-09: DVC 2 – Pa  Duy 2: 2-3
Gerard kreeg in zijn eerste partij direct een lastig te bespelen tegenstander. Na een spannende partij (11-9, 10-12, 11-9, 10-12, 11-8) behaalde hij wel het eerste punt van dit seizoen.
Arno moest er nog inkomen na ruim 2 maanden (hij dacht vandaag nog te kunnen trainen) en verloor zijn partij in drie games.
De dubbel ging wel goed en ging na drie games naar DVC.
Na de pauze gingen beide partijen naar Pa Duy in resp. vier (Gerard) en drie (Arno) games.
Al met al een redelijke start van de competitie. Volgende week uit bij Siok.