Wedstrijdverslagen

13-04: Rijnsoever 8 – DVC 1: 9-1
Vrijdag 13 april moesten wij – DVC 1 – op bezoek bij Rijnsoever 8 te Katwijk.

Wij wisten dat het een zware avond zou gaan worden daar Rijnsoever met 12 punten meer als nummer 2 op de eerste plaats staat en dus in feite al kampioen zijn.
Wij hoopten dan ook dat zij een team zouden gaan inzetten van een klasse B of C, maar nee het waren op een na de zelfde als bij ons thuis.
Johan begon en moest flink aan de bak, het was zwaar zeer zwaar temeer dat het daar bloedheet was, na een korte onderbreking waren vijf games nodig om tot een beslissing te komen. De tegenstander had veel geluk met randballen en met ballen net op het netje en dan gaan de punten de verkeerde kant op. Uiteindelijk met 11 – 9 tegen ging de winst naar Rijnsoever. Co was aan de beurt en ook hij had vijf games nodig om tot een beslissing te komen maar door de hitte en de zwaarte van de partijen raakte de fut er uit en verloor hij de vijfde game met 11 – 2 tegen en de winst ging naar Rijnsoever. Elzo had een zeer zware avond en kon bij elke wedstrijd geen vat krijgen en moest genoegen nemen met drie verloren partijen.
Co en Johan speelde de dubbel en in vier games viel de beslissing mede weer door geluksballetjes in het voordeel voor Rijnsoever.
Johan was weer aan de beurt en hij had goed opgelet wat hem te wachten stond en daar had hij profijt van. Hij wist in drie games de winst op zijn naam te schrijven dus de eerste punt was binnen. De games die hierna volgde waren zwaar zowel voor Co als Johan en dat leverde geen punten op. Uiteindelijk moesten wij genoegen nemen met één punt die we toch hebben behaald bij de kampioenen. Ondanks dat het een zware avond was hebben wij fijn gespeeld en gingen toch wel met een zekere mate van voldoening naar huis met een stand van negen punten voor Rijnsoever  en DVC 1 met één punt.

13-04:   Salamanders 12 – DVC duo 1: 5-0
Op vrijdag de 13e vertrokken Linda en Bert naar Salamanders voor de laatste wedstrijd van het seizoen.
Thuis werd met 3-2 gewonnen en vandaag stond eigenlijk alleen het behalen van de de 4e plaats op het spel voor DVC. Om dit te bereiken had DVC drie punten nodig.
Het liep allemaal heel anders. Linda speelde de eerste wedstrijd en verloor kansloos in drie sets, waarvan twee zelfs met 11-3. Bert startte voortvarend en in de eerste set lukte bijna alles en hij won deze dan ook overtuigend. De tegenstander paste zijn spel wat aan en bij Bert lukte steeds een beetje minder waardoor hij de wedstrijd alsnog in vier sets verloor.
De dubbel werd een zeer spannende wedstrijd. Linda en Bert wonnen de eerste set en set 2 en 3 waren nipt voor Salamanders. De vierde set werd weer gewonnen door DVC dus moest de 5e set de beslissing brengen. Uiteindelijk trok Salamanders met 12-10 aan het langste eind en zo stond DVC bij de pauze met 3-0 achter.
Na de limonade speelde Bert zijn tweede wedstrijd. Na een stroeve start kon hij zijn tegenstander redelijk tegenspel bieden maar verloor desondanks toch in vier sets.
Linda sloot de wedstrijd af maar kwam nooit in haar spel. Ze verloor dan ook in drie sets en hiermee verloor DVC met ruime cijfers: 5-0. Uiteindelijk eindigt DVC op de 5e plaats en speelt volgend seizoen opnieuw in de 4e klasse.

04-04: Pingwins 5 – DVC duo 2: 2-3
In een spannende wedstrijd trok DVC aan het langste eind door met 3-2 te winnen.
Daar leek het in de eerste wedstrijd niet op want Arno verloor in drie games.
Gerard had (niet voor het eerst) vijf games nodig om zijn partij te winnen.
Ook de dubbel was spannend en ging (voor de verandering) nu eens naar DVC.
De tweede enkelpartij van Gerard werd in vier games gewonnen.
Arno verloor ook zijn tweede partij maar nu in vier games.
Volgend seizoen wederom 5e klasse is na dit resultaat definitief.

29-03-2018: DVC duo 2 – Kioti 3: 2-3
Ondanks of dankzij een 3-2 nederlaag tegen Kioti spelen Gerard en Arno zeer waarschijnlijk ook volgend seizoen in de vijfde klasse.
De voorsprong van 2 punten op Pijnacker (en een beter onderling resultaat) lijkt voldoende met nog 1 (Pijnacker) en 2 (DVC) wedstrijden te spelen.
Gerard won met moeite zijn beide wedstrijden (beide in vijf games).
Arno speelde ook zijn beide wedstrijden in vijf games maar verloor ze wel.
De dubbel ging in drie games naar Kioti.
Volgende week de wedstrijd tegen Pingwins.

27-03-2018: HTTV 070 6 – DVC duo 1: 3-2
Zonder de zieke Linda vertrokken Bert en invaller Arno naar het inmiddels gedegradeerde HTTV’070.
Thuis werd het een eenvoudige 5-0 overwinning maar de tegenstanders lieten zien dat ze dit seizoen veel hebben geleerd en maakten het DVC erg lastig.
Bert had in zijn eerste wedstrijd veel moeite om het spel te maken maar won toch in vier sets. Arno deed wat hij kon maar verloor in drie sets zijn eerste wedstrijd.
De dubbel liep verrassend goed voor DVC en deze werd in vier sets gewonnen.
Na de pauze speelde Arno een spannende vijfsetter. De eerste twee set verliepen ongelukkig maar Arno kwam sterk terug en dwong een vijfde set af. In die vijfde set stond hij de hele tijd voor maar bij 10-9 kwam hij voor het eerst achter te staan en verloor met 11-9.
Bert sloot de wedstrijd af maar kon nooit overtuigen en verloor dan ook in vier sets.
Voor de spelers van HTTV 070 was het een mooie avond want zij boekten de eerste overwinning van het seizoen.
Dank aan Arno voor het invallen en op naar de laatste wedstrijd van dit seizoen, waar het sterke Salamanders wacht.

29-03-2018:   DVC 1 – Pingwins 4: 4-6
Wij kregen donderdagavond Pingwins 4 op bezoek en dan weten wat ons te wachten staat.
Johan was aan de beurt en kon geen vat op het spel krijgen maar won wel een game maar bij de vierde game moest Johan het uit handen geven want tegen toverballen was hij niet opgewassen.Jim aan de beurt en dat ging flink hard tegen elkaar in hier waren vijf games voor nodig om de winst te kunnen noteren.Co aan de beurt ook hier wisselende standen en ook hier moest de vijfde partij de winst bepalen voor Co.
Dubbel Jim met Johan.  Hier waren vier games voor nodig om tot een beslissing te komen. Helaas was Jim te gretig en dan gaat het vaak fout en wij moesten de overwinning uit handen geven.
Jim ging weer verder ook hier waren vier games nodig om tot een beslissing te komen en dat was niet voor Jim. Johan weer ook hier weer vier games om tot een beslissing te komen uitslagen lagen dicht bij elkaar maar de winst ging naar Johan. Co was aan de beurt en ook hij kon geen grip krijgen op het spel dus de winst viel bij de tegenpartij. Jim weer en hij kon het spel aardig in beweging houden en kon in drie games de winst op zijn naam zetten.
Co was aan de beurt en had vijf games nodig om tot een beslissing te komen. Met standen zelfs boven de 11 wist Co de winst op zijn naam te zetten.
Johan tot slot voor hem was het net als in de eerste partij geen grip op het spel en verloor in drie games.
Het was een fijne en sportieve speelavond maar met een verlies van 4-6 gingen wij dan ook naar huis. Over twee weken de laatste partij van dit seizoen en misschien zit daar nog een puntje in.

23-03-2018: DHC 11 -DVC 1: 6-4
Vrijdagavond moesten wij aantreden bij de overburen tegen DHC 11.

Met optimisme gingen wij daarheen omdat de thuiswedstrijd was geëindigd in 5-5 en dat gaf de gedachte dat kan nu beter worden. Daar aangekomen bleek dat er twee andere tegenstanders waren als bij de thuiswedstrijd en dan moet je maar ondervinden of het je beter afgaat.
Johan begon als eerste en kreeg gelijk de moeilijkste volgens hem, Johan had heel veel moeite met hem en kon nog wel een game winnen maar uiteindelijk verloor Johan deze pot in vier games. Co was aan de beurt en hij heeft het geweten, deze moest en vijf games gespeeld worden waarvan er een in 12-10 eindigde. Ook Co kon hier geen punt pakken.
Jim was aan de beurt en ook hier waren de punten dicht bij elkaar – je kent dat wel 11-9 – Jim had niet voldoende grip en verloor in drie games. Dus weer geen punt. Co en Johan speelde de dubbel en starten met hoop en volle kracht maar al snel bleek dat Co niet zijn dubbel avond had en de punten gingen de verkeerde kant op. Johan had vaak pech dat het balletje verkeerde kunsten uithaalde. Na drie games was het over en konden wij de vierde verliespunt noteren. Johan aan de beurt en dat heeft hij geweten het waren slopende games in de vierde moest met een stand van 18-20 in het voordeel van Johan beslissend zijn om verder te gaan in de vijfde games. Deze verliep voortvarend en eindigde in het voordeel voor Johan met 11-3. Maar toen was de kracht wel even verdwenen en daar moest dan weer wat aan gedaan worden in de kantine met een kracht versnapering.
Jim was weer aan de beurt en dat ging nu beter in drie games wist Jim de winst op zijn naam te krijgen.  Co weer aan de slag en daar waren vier games voor nodig met ook weer standen dicht tegen elkaar aan van 9-11. Maar helaas, Co kon de punten niet naar zich toehalen en moest genoegen nemen met zijn verlies. Jim was weer aan de beurt en hij had er zin in en won zelf een game met 11-1 maar er waren vier games nodig om de winst voor Jim te noteren.
Johan weer aan de bak en had het aardig onder controle en al snel bleek dat het aardig lukte en in drie games kon Johan de winst voor hem noteren. Co speelde de slotpartij en dat ging over en weer ook hier waren er vijf games nodig om tot een beslissing te komen maar bij Co was de fut er uit gegaan en verloor de vijfde game met 3-11 en helaas geen punt.
Het was een zware avond maar de uitslag was lager dan verwacht en wij moesten dan ook genoegen nemen met een stand van 6-4 voor DHC 11.
En nu maar weer hopen op betere resultaten a.s. donderdag thuis tegen Pingwins.

22-03-2018: DVC duo 2 – Pijnacker 6: 3-2
Duo 2 heeft inmiddels de punten hard nodig na de eigen enigszins teleurstellende resultaten en de punten die de concurrentie pakt.
Tegen Pijnacker moest het dus wel gebeuren maar het begin zag er niet goed uit. Arno verloor in drie games zijn partij. Daarna zorgde Gerard voor evenwicht door zijn partij in vieren te winnen.
De dubbel was spannend en ging met 18-16 in de derde game naar DVC.
Na de pauze was Arno dicht bij een overwinning maar in de vijfde game ging het toch mis: 7-11 voor Pijnacker.
Gerard tekende daarna in vier games voor zijn tweede overwinning en voor de 3-2 winst van DVC.
Volgende week wacht de (spannende) wedstrijd tegen Kioti.

22-03-2018: DVC Duo 1 – TZM 1 : 2-3
DVC Duo 1 kreeg de koploper op bezoek. De vorige ontmoeting werd deze verloren met 1-4, maar toen haalde Linda een speler van zijn 100% af. Omdat dit nog steeds de enige wedstrijd was die deze speler had verloren kwam hij terug voor een sportieve revanche.

Linda en de koploper begonnen. Het werd een spannende wedstrijd. Met in de 4e  game een uitslag van 19-17. Maar door tactisch goed spelen van TZM kon Linda in de 5e game niet in haar spel komen en zo ging het punt terecht naar TZM.
Bert begon teleurstellend aan zijn partij maar in de 2e game herpakte hij zich en begon goed te spelen. Er volgde een spannende 5 gamer die in de laatste game met 15-13 door Bert werd gewonnen. De dubbel werd door TVM in 3 games gewonnen.
Na de thee begon Linda aan de tegenstander waarvan ze door zijn lastige opslag de vorige keer had verloren. Maar door de tips van teamgenoten lukt het Linda om vat te krijgen op deze opslag. Hierdoor was de tegenstander ontwapend en won Linda in 3 games. Nu was het beurt aan Bert om tegen de koploper te spelen. Bert speelde heel goed tegen deze goede speler. Het werd een spannende 5 gamer. Met uitslagen als 11-9 13-15 en 12-14. Helaas kon Bert het punt net niet pakken. Zo werd het 2-3 tegen de koploper.


19-03-2018: Reflex 3 – DVC 1: 7-3
Maandagavond hadden wij de inhaal wedstrijd bij Reflex 3 te Lisse. De wedstrijd thuis was verloren met 4-6 daar willen wij uiteraard verbetering in aanbrengen.
In Lisse gekomen bleek dat de tegenstanders niet dezelfde waren dus dan moet je weer ontdekken wat anders is. Johan begon en kon niet voldoende grip op het spel krijgen en verloor dan ook in drie games en stonden met één punt achter. Elzo was aan de beurt en ook hij kon niet het resultaat halen wat nodig was voor een punt en verloor in drie games. Jim was aan de beurt en verloor zijn eerste game maar bij de vierde game was het zeker de eerste punt konden wij schrijven.
De dubbel speeldeN Jim en Johan de eerste game was winst voor ons maar toen schakelde de tegenpartij over op een andere methode met pech en geluk konden wij de tegenstander niet meer de baas en verloren in vier games dus weer een punt verloren.
Johan ging verder en had vijf games nodig om tot een beslissing te komen maar deze was nadelig want het leverde niets op. Jim was weer aan de beurt en begon voortvarend maar ook hij moest genoegen nemen met een nederlaag in vijf games.
Elzo weer en ja Elzo behaalde in de 3e game winst maar bij de vierde game was het over en de winst was voorbij.
Jim begon aan zijn laatste partij en walste in drie games deels toch wel lastig met winst, weer een punt kunnen noteren. Johan weer aan de slag met zijn laatste partij, dit ging beter in drie games behaalde hij de winst naar zich toe , weer een punt. De slotpartij was voor Elzo maar deze was snel afgelopen want Elzo had totaal geen grip op het spel mede door vervelende fouten bij het serveren was het snel over en geen punt behaald.
Al met al hebben wij best een prettige speelavond gehad maar de punten waren niet naar ons zin.
Het eindigde met een overwinning van 7-3 voor Reflex 3.


15-03-2018: DVC 1 – ATTC 9: 4-6
DVC 1 kreeg 15 maart ATTC Evo-Repro 9 uit Alphen aan den Rijn op bezoek. Bij de uitwedstrijd hadden wij met 8-2 verloren dus het doel was om het beter te doen.
Deze avond was een zware avond zes games waren in vijf, twee waren in vier en twee waren in drie games.
Johan begon deze avond en stond al snel op twee punten achter en dat moest anders en zette alles op alles om daar verbetering in aan te brengen. Er was een vijfde game nodig om dat te beslissen en dat lukte met 11-7. Het eerste  punt was binnen. Daarna was Jim aan de beurt en ook hij had het zwaar en kon na twee winstpunten de punten niet behouden en in vijf games moest hij de winst uit handen geven. Toen moest Co aan de bak en verloor de eerste game. De tweede was winst voor Co maar de derde en de vierde waren niet voor Co dus helaas geen punt. De dubbel was aan de beurt deze werd gespeeld door Jim en Johan.
De eerste en de tweede game waren verloren en stonden dus met twee punten achter. Dit moest anders en na overleg met elkaar ging het ook anders. De derde t/m vijfde partij werden gewonnen dat was bingo weer een punt binnen. Jim was aan de beurt en verloor ruim zijn eerste game maar herstelde zich en in vier games kon hij de winst noteren. Johan weer aan de bak en de eerste game verloor hij met 9-11 de tweede was beter en won deze met 11-3 dat gaf hoop en vertrouwen de derde werd 11-6 dus meer vertrouwen op de winst. De vierde game ging verloren in 9-11 en dat was balen. De vijfde game moest de beslissing brengen en dat gebeurde dan ook met een verlies van 10-12 en dat was echt balen met hoofdletters. Co was aan de beurt en deze partijen liepen vreemd wederzijds met winst van 11-1, 11-5 maar in vijf games moest de vijfde game de beslissing geven maar het werd 10-12 dus weer een verliespunt erbij. Jim speelde zijn laatste partij en die games werden gespeeld met 15-13, 15-13 en 13-11 dus dat was winst weer een punt erbij.
Co speelde zijn laatste partij  en ook daar waren vijf games voor nodig om tot een beslissing te komen. Zijn vorige was ook in vijf games en dat was al een zware inspanning dus de rek raakte er uit en moest de laatste game met 3-11 uit handen geven. Johan weer en tevens hekkensluiter, ook bij hem was de fut eruit en kon geen weerstand meer bieden en verloor kansloos in driemaal 4-11 en dat was dan meer dan balen.
Uiteindelijk was het resultaat beter als bij de uitwedstrijd en onze positie op de ranglijst is daardoor wel verstevigd op de een na onderste plaats. Uitgevloerd en toch wel voldaan werd deze avond laat afgesloten met een verlies van 4-6.

15-03-2018: DVC duo 1 – Taverzo 12: 2-3

De uitwedstrijd tegen Taverzo ging redelijk kansloos met 4-1 verloren. Destijds werd alleen de dubbel gewonnen. Tijd voor revanche dus!
Linda startte tegen de misschien wel lastigste tegenstander en kon geen vat krijgen op het lastige spel en verloor dan ook in drie sets. Bert kon het zijn tegenstander wel lastig maken en won de eerste twee sets zeer overtuigend (11-2 en 11-5) maar verloor de derde set nipt. Bert herpakte zich en won de vierde set en dus de wedstrijd.
De dubbel werd een vijfsetter met een onverwacht spannend slot. De sets werden om en om gewonnen en in de vijfde set hadden Linda en Bert een voorsprong van 10-4 die uiteindelijk terug liep naar 10-9 waarna alsnog het beslissende punt werd gescoord.
2-1 voor bij de pauze dus.

Na de pauze won Linda de eerste set maar daarna ging het mis. Ze verloor de volgende drie sets en daarmee de wedstrijd. Bert begon na zijn eerdere overwinning vol goede moed aan zijn laatste wedstrijd en maakte het zijn tegenstander in de eerste twee sets wel lastig (9-11 en 8-11) maar in de derde set ging het kaarsje uit en verloor hij kansloos met 11-4.
Het resultaat was een 2-3 nederlaag, uiteindelijk wel iets beter dan in de uitwedstrijd.

08-03-2018: TZM 1 – DVC duo 1: 4-1
Duo 1 speelde de uitgestelde uitwedstrijd tegen koploper in de eigen zaal.
Bert speelde de eerste wedstrijd tegen een tegenstander die nog geen wedstrijd had verloren dit seizoen.
Het werden drie spannende sets (11-9, 11-8 en 15-13) maar Bert trok wel aan het kortste eind.
Linda maakte er in haar eerste wedstrijd een spannende viersetter van. De eerste set verloor ze ruim maar de overieg drie waren allemaal spannend. De dubbel loopt steeds beter bij Linda en Bert maar vandaag werd in drie sets verloren.
Na de pauze speelde Linda tegen de tegenstander die nog op 100% stond en ze zorgde voor de verrassing van de avond.
In vier sets (5-11, 5-11, 11-8 en 6-11) won Linda overtuigend deze wedstrijd. Een knappe prestatie waar niets op af te dingen viel. Bert sloot het bal af met een redelijk kansloze nederlaag in drie sets. De lastige service was geen probleem voor Bert maar hij kon niet voldoende overtuigen om het zijn tegenstander echt lastig te maken.
Over twee weken de revanche. TZM komt dan opnieuw naar Delft, maar dan voor de uitwedstrijd.

06-03-2018: ATTC 3- DVC duo 1: 3-2
Na de voorjaarsvakantie gingen Bert en Linda naar Alphen aan de Rijn. Gelukkig had Bert gezien dat de A4 veel vertraging zou opleveren dus via de N470 kwam ons duo keurig op tijd aan. Daar troffen ze 3 heren van ATTC. Linda begon en dit werd direct een hele spannende pot. Helaas verloor Linda in een 5 gamer haar wedstrijd. Bert begon zijn wedstrijd niet zo goed maar herpakte zich en begon punten te scoren. Dit kon hij niet vol houden waardoor de wedstrijd met 4 games voor ATTC was. Bert en Linda raken steeds beter op elkaar ingespeeld waardoor de dubbel met 3 games voor DVC was. Na een gezellige pauze startte Bert zijn wedstrijd. Helaas ging deze in 3 games verloren. Linda begon de laatste wedstrijd en pakte de eerste 2 games. Daarna verloor Linda een game. Dankzij een goede tip van Bert pakte Linda de vierde game en de wedstrijd. Zo werd het 3-2.  

01-03: Pingwins 4 – DVC 1: 8-2
Vrijdag 1 maart moesten wij naar Pingwins 4 te Den Haag.|Pingwins is voor ons bekend al vaker tegen deze mannen gespeeld en dan weet je van te voren al wat het ongeveer gaat worden. Maar mijn gedachte was fout het werd anders. Er werden twee partijen in vijf games gespeeld en vier partijen in vier games gespeeld dus de rest in drie partijen.

Jim had deze avond bij twee partijen niet al te veel moeite en won dan ook deze de andere moest in vijf games en verloor hij. Co had over het algemeen weinig grip op het spel, er waren wel twee die in vier games gespeeld moesten worden maar Co had deze avond geen punten kunnen behalen. 
Jim en Johan speelde dubbel en daar zat een lichtpuntje in maar helaas in vier games gingen zij ten onder.|Johan had hoop om één wedstrijd te winnen maar helaas dit lukte niet ondanks er een in vijf partijen werd gespeeld en een in vier partijen. Johan balen en ging teleurgesteld naar huis. Maar met de gedachte zij komen nog bij ons dan moet het beter.
Dus deze avond werd afgesloten met een dik verlies.


27-02:   Smash (M) 6 – DVC duo 2: 4-1
Tegen koploper Smash uit Monster liep duo 2 (met invaller Jim voor Arno) tegen een 4-1 nederlaag aan.

Jim begon stroef in zijn eerste partij, sleepte er toch een vierde game uit maar de partij ging helaas verloren.
Ook Gerard stond al snel met 0-2 achter maar hij kwam steeds beter in de wedstrijd, de partij kantelde en werd alsnog gewonnen. De dubbel ging in rap tempo verloren in drie games.
Na de pauze speelde Gerard een spannende partij maar de zege ging nipt naar zijn tegenstander (13-11 in de vierde game). Ten slotte verloor ook Jim zijn partij in drie games zonder dat hij echt zicht had op meer.

22-02-2018: DVC 1 – Rijnsoever 8: 2-8

Wij kregen Rijnsoever 8 op bezoek. Even gekeken hoe zij in de competitie staan en dat was duidelijk, zij stonden toen met meer dan 12 punten voor op diegenen die op de tweede plaats staan. Dus dat was duidelijk weinig kans temeer als zij met 10 – 0 hebben gewonnen van DHC. Dus de gedachte was als we dan maar een puntje kunnen scoren.
Johan begon als eerste en begon heel goed en stond met twee punten voor, maar het werd toen 2 – 2 en dan in de vijfde partij was het hard bikkelen en uiteindelijk kwam de winst naar Johan en won deze partij met 11 – 7, dus de eerste punt was binnen. Jim en Co vervolgde maar beide konden na vier partijen de winst niet noteren.
De dubbel speelde Jim en Johan, de eerste partij was oefenen en de twee volgende werden door hun gewonnen en ja hoor het werd weer 2 – 2 dus de vijfde partij moest de beslissing geven. Deze werd met 4-11 verloren dus helaas geen punt.
Vervolgens kon Jim deels geen vat meer krijgen verloor zijn tweede partij in drie sets. Zijn derde partij wist hij in drie sets op zijn naam te zetten dus onze tweede punt was binnen. Co speelde deze avond sterk en verloor zijn eerste partij in 4 sets. Zijn tweede partij en derde partij leek het wel dat hij de winst kon pakken maar ook hier ging het net niet goed en kon de winst niet pakken.
Wij hebben heerlijk gespeeld maar wel hard daarvoor moeten werken en moesten genoegen nemen met een verlies van 2-8

22-02-2018: DVC duo 1 – Salamanders 12: 3-2
Linda en Bert ontvingen de nummer 2 van de ranglijst. Zelf staan ze op de 5e plaats dus het beloofde een pittige wedstrijd te worden.
Het was uiteindelijk de avond van Linda want zij werd “(wo)man of the match”.
Linda speelde de eerste wedstrijd en won deze door de tegenstander goed onder druk te houden.
Daarna was het de beurt aan Bert. Het werd een spannende vijfsetter. Bert kwam 2-1 voor in sets maar verloor de 4e en 5e set
allebei met het minimale verschil: 11-9.

De dubbel werd ook een thriller. Ook hier waren vijf sets nodig om de wedstrijd te beslissen.
Bij 10-9 in de 5e set maakte Linda via een lullig netballetje het beslissende punt. Wat een luxe, 2-1 voor bij de pauze.
Na de limonade pakte Linda de draad weer op en won haar tweede wedstrijd met degelijk spel ook en zo was de overwinning zeker gesteld.
Bert stelde teleur in de laatste wedstrijd van de avond. Het werd opnieuw een vijfsetter maar Bert kon nooit overtuigen en trok in de 5e set met 11-5 aan het kortste eind.
Uiteindelijk een knappe 3-2 overwinning waardoor Salamanders een plekje zakt op de ranglijst. DVC blijft op de inmiddels veilige 5e plaats staan met één punt minder dan nummer vier maar ook een wedstrijd minder gespeeld.

15-02:   DVC duo 1 – HTTV 070 6: 5-0
Linda en Bert ontvingen de hekkensluiter van deze competitie. Duo 1 stond maar 2 punten boven de tegenstanders dus een overwinning zou rust geven voor wat betreft een eventuele degradatie.

Al snel bleek dat DVC een maatje te groot was voor HTTV 070. Bert won zijn eerste wedstrijd in drie sets en Linda had er een set meer voor nodig om de stand op 2-0 te zetten.
De dubbel ging in vier sets naar DVC en na de pauze wonnen Bert en Linda hun wedstrijden allebei in drie sets.
Een klinkende 5-0 overwinning en dat geeft in ieder geval de zo gewenste rust voor het behoud van de 4e klasseplaats.
Volgende week ontvangt Duo 1 de koploper, dus dat wordt weer een hele andere wedstrijd.


12-02:   Kioti 3 – DVC duo 2: 2-3
Duo 2 speelde alweer de vierde wedstrijd van deze competitie. Het werd een 3-2 overwinning.

Met dit resultaat staat het team in de middenmoot.
Arno boekte tegen invaller Herman het eerste punt. De eerste game ging nog moeizaam maar de volgende drie games werden eenvoudig gewonnen.
Gerard had het moeilijk tegen Ed maar won uiteindelijk wel na vier games met 14-12 in de laatste.
Met de dubbel wil het dit seizoen niet echt lukken en ging in drie games naar Kioti.
Hierna won Gerard wederom moeizaam zijn tweede partij in vijven.
Ten slotte verloor Arno zijn tweede partij na drie games en knap tegenspel (o.a. een 17-15 score).

08-02-2018: DVC 1 – DHC 11: 5-5
Afgelopen donderdag kregen wij DHC 11 op bezoek, dit was al weer een poosje geleden dat wij het moesten opnemen tegen drie dames en ook DHC, het waren voor ons twee onbekenden die we als tegenstander kregen.
Johan had de aftrap en zette al snel de wedstrijd naar zijn hand, de eerste game won hij zelfs met 11 – 1. Verder ging het redelijk makkelijk en wist deze partij in drie games te winnen. Elzo was aan de beurt en hij speelde de eerste game deze verliep redelijk goed maar verloor deze nipt. Verder kon Elzo geen vat krijgen op het spel en moest genoegen nemen met verlies. Co was aan de beurt won de eerste game maar de tweede en de derde gingen verloren. De vierde won hij nipt en er kwam nog een vijfde game en deze won hij met 11 – 9 dus dat was winst maar wel in vijf games.
Co en Johan speelden de dubbel de eerste game werd soepel gewonnen maar daarna ging het anders de tweede en derde game werden gewonnen door DHC met gemak dus wij moesten onze techniek en kunsten gaan aanpassen.
De vierde ging voor ons beter en werd met 11 – 6 gewonnen ook de vijfde ging goed en werd ook 11 – 6 dus in vijf games was de winst voor ons.
Elzo moest weer aan de bak maar kon nu geen stand houden en verloor ruim zijn drie games.
Johan was aan de beurt voor zijn tweede ronde en won zijn drie games redelijk makkelijk en kon de winst bijschrijven.
Co was weer aan de beurt en hij had moeite om de games naar zijn hand te zetten en verloor dan ook in drie games.
Elzo ging aan zijn laatste partij beginnen en wist één game op zijn naam te zetten maar moest de andere aan DHC over laten. Co begon ook aan zijn laatste partij en deze waren lastig maar met veel inspanning wist hij in vijf games de winst niet te pakken. De laatste partij was voor Johan dus hij had de taak om te zorgen dat het en gelijkspel werd of verliezen met 4-6. Uiteindelijk werd er flink gestreden en wist Johan in vijf games de punten naar zich toe te trekken. Wij moesten deze avond genoegen nemen met een gelijkspel en Johan in zijn sas met drie winstpunten.

01-02-2018: DVC duo 2 – Taverzo 17: 1-4
Een klasse lager spelen betekent niet dat het dan vanzelf gaat. Dat ondervonden Arno en Gerard in hun wedstrijd tegen Taverzo.
Gerard begon goed en won afgetekend in drie games. In de partij hierna bood Arno verrassend goed tegenstand tegen een
speler die qua ranking veel hoger staat. Het werd een vijfsetter die helaas wel verloren ging.
In de dubbel moesten Arno en Gerard steeds van ver terugkomen en dat lukte 3 keer net niet (9-11, 9-11 en 14-16).
Hierna gingen de punten ook naar de tegenstanders. Gerard had even een minder moment en verloor kansloos in drie games
terwijl Arno het ook net redde in zijn tweede partij. Hij verloor in vier games. Alles bij elkaar dus een 1-4 uitslag.

29-01-2018: ATTC 9 – DVC 1: 8-2
DVC 1 moest maandagavond 29-01-2018 aantreden in Alphen aan den Rijn bij ATTC Evo-Repro 9.
In Alphen aangekomen bleek dat de tegenstanders op één na bekende waren en toen wisten wij gelijk dat het een lastige maar wel een fijne speelavond zou worden.
Johan opende de wedstrijd reeks en stond al snel op 0-2 achterstand in de derde game ging het beter en won deze gelijk ook de 4e game.
Dus er moest de vijfde en de laatste game gespeeld worden en ook hier werd behoorlijk hard gestreden maar door pech en voordeel balletjes door o.a. let door je buurtafel moest Johan de winst uit handen geven. Maar wel eervol verloren.
Elzo was nummer twee en speelde niet zo sterk en de derde game had Elzo blijkbaar door wat hij kon doen om puntjes te maken en won 3e game. De vierde game was weer voor zijn tegenstander en ook Elzo had pech.
Jim was aan de beurt in de derde partij had hij moeite om in de wedstrijd te blijven en verloor de eerste game met 11-5. Na tips van de wachtende op de bank ging game 2 beter en zette deze om in een overwinning. Uiteindelijk moest er in vijf games gespeeld worden en Jim kon de punten naar hem toehalen en won dus.
De dubbel werd gespeeld met Jim en Elzo maar dat lukte niet in vier games en werd dus verloren.
Johan had het moeilijk verder in de overige games en de 2e werd in 5 games verloren en de 3e werd in 4 games verloren. Dus deze avond geen puntje gehaald.
Jim speelde de 2e partij in vijf games en wist deze ook op zijn naam te zetten. De 3e en laatste partij daar had Jim totaal geen grip op en verloor dan ook in drie games.
Elzo sloot de avond af met een steeds hogere behaalde punten maar partij twee verloor hij in drie games zijn laatste partij daar wist hij een ieder te verrassen om één game op zijn naam te zetten maar verloor toch in vier games.
Al met al het was een fijne speelavond en de chauffeur was pas de andere ochtend vroeg thuis.

29-01-2018: Taverzo 12 – DVC duo 1: 4-1
Vol goede moed vertrokken Bert en Linda naar zoetermeer op jacht naar een lekker avondje tafeltennis. Daar troffen ze twee iets wat zwijgzame mannen. Bert begon zijn wedstrijd tegen iemand met zwabber noppen. Het lukt Bert om nog 2 games te winnen maar verloor de wedstrijd. Ook Linda bakte er geen bal van tegen de volgende noppen speler. Balend omdat Bert en Linda niet lekker konden spelen begonnen ze aan de dubbel. Het lukt uiteindelijk wel om de dubbel in 5 games te winnen. De wedstrijden er na werden in 3 games verloren. Dat we verliezen oké, maar lekker spelen was er ook niet bij. Jammer het werd dus geen avondje lekker spelen.

25-01-2018: DVC duo 1 – ATTC 3: 1-4

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen was direct een hele spannende. Maar liefst vier van de vijf wedstrijden werden beslist in vijf sets. De uitslag had dus ook heel anders kunnen zijn.
Bert speelde door zijn blessure va vorig seizoen sinds lang weer mee en het werd een vijfsetter maar helaas kon hij de vijfde set niet winnen. Daarna speelde ook Linda een vijfsetter. Ze kwam 2-1 achter in sets en overleefde in de vierde set twee matchpoints en sleepte er een vijfde set uit die ze met het minimale verschil won. De dubbel was ook weer een thriller met en teleurstellend slot. In de vijfde set was het bij 4-4 plotseling voorbij voor Linda en Bert. Bij Bert ging het licht uit en hij sloeg veel mis. Het werd uiteindelijk 11-4 voor ATTC.
Een 2-1 achterstand dus bij de pauze.

Na de limonade was het de beurt aan Bert. Bert was nog steeds de draad kwijt. Echt alles ging fout en hij verloor dan ook in drie sets. Linda maakte er in haar slotwedstrijd weer een thriller van en verloor helaas in vijf spannende sets.
Uiteindelijk ging ATTC dus met vier punten op zak weer terug naar Alphen a/d Rijn en beleef er één schamel puntje in Delft. Een uitslag die gezien het aantal vijfsetters dus ook heel anders had kunnen zijn.

23-01-2018: Pijnacker 6 – DVC duo 2: 2-3
Het dreigde even een valse start te worden voor duo 2 vanwege het noodgedwongen afzeggen van Arno (ongelukje op zijn werk). Gelukkig kon Jim voor hem invallen waarvoor grote dank.
Het werd een spannende partij met drie sets in vijf games.
Jim kon in de eerste partij geen grip krijgen op de service van zijn tegenstander en verloor in drie games.
Daarna won Gerard moeizaam zijn partij (12-10 in de vijfde game).
De dubbel ging in vier games naar DVC. De beide laatste partijen gingen in vijf games.
Gerard won zijn partij (11-2 in de beslissende game) terwijl Jim nipt verloor (13-11) in zijn laatste partij. Resumerend dus een 3-2 overwinning voor DVC waarmee de competitie goed is begonnen.