Wedstrijdverslagen

DO 10 okt: DVC 1 – Salamanders 9: 2-3
De thuiswedstrijd tegen Salamanders kende twee opvallende bijzonderheden. De eerste is de nederlaag die werd geleden en de tweede de eerste verliespartij voor Ernst.
Ernst startte de avond met een nederlaag in drie sets, iets wat Ernst maar weinig overkomt.
Bert deed het al niet veel beter, en verloor in vier sets en zo stond er 0-2 op het scorebord.
Doordat de derde speler van Salamanders nog noet was gearriveerd werd de dubbel verschoven en speelde Ernst zijn tweede wedstrijd alvast en won deze overtuigend in drie sets. De dubbel werd daarna alsnog gespeeld en dat werd een spannende wedstrijd maart DVC trok de overwinning in vier sets naar zich toe. Bert was kansloos tegen zijn tegenstander en verloor de laatste wedstrijd van deze avond in drie sets. 
Uiteindelijk stond er een 2-3 nederlaag op het scorebord. Het is heel spannend in de poule want na 4 wedstrijden staan er drie ploegen met 13 punten op kop.

DO 03 okt: DVC 1 – Taverzo 12: 3-2
Taverzo kwm op bezoek en het werd een lastige avond.
Ernst won de eerste wedstrijd in vier sets en het was niet altijd even gemakkelijk. Bert was kansloos tegen zijn sterke tegenstander en verloor ruim in drie sets. 
De dubbel werd weer een ouderwetse thriller. De eerste set werd gewonnen maar daarna werd het 1-2 in sets. DVC won de 4e set en de 5e ging toch weer vrij soepel met 11-5 naar DVC.
Na de pauze won Ernst met toch wel enige moeite in vier sets. Bert maakte er weer een spannende wedstrijd van en verloor in de 5e set, na een 5-3 voorsprong bij de wissel,
met 11-5. 
Een goede 3-2 overwinning waardoor de koppositie voor DVC niet in gevaar kwam.

26-09-2019: DVC 4 – DHC 4: 4-1
 
Donderdag 26-09-2019 speelde DVC 4 tegen DHC 4. Bij binnenkomst van de spelers bleek dat wij deze personen nog niet eerder hadden gehad als tegenstanders.
Jim begon en had moeite om de wedstrijd naar zijn hand te zetten en verloor de eerste twee games in 11-9. De derde game won hij in 11-5 en had het gevoel dat hij de 4e game naar zijn hand kon zetten. De 4e game verliep helaas anders en deze verloor hij met 9-11. Dus de eerste punt was verloren. Johan aan de beurt deze tegenstander was niet al te moeilijk om tegen te spelen. De eerste twee games werden gewonnen met 11-3 en 11-6 de derde werd lastiger maar is dan toch gewonnen met 13-11. Dus de eerste punt was binnen.
De dubbel was lastig maar de eerste twee games werden gewonnen met 11-8 en dat gaf moed om met de derde het af te ronden. Maar dat ging anders Jim werd te enthousiast en wij verloren deze met 6-11. Even bijpraten en de neuzen de goede kant op begonnen wij aan de vierde game en deze was voor ons met  11-4 kon deze op onze naam gezet worden, dus de 2e punt was binnen.
Jim weer aan de beurt en bij deze had Jim geen moeite en won deze met royale cijfers in drie games, derde punt binnen.
Johan aan de beurt voor de slot wedstrijd tegen de lastige speler waar Jim van verloren had. Het was hard werken om de wedstrijd naar je toe te halen. Uiteindelijk moeten er vijf games gespeeld worden om te weten wie de laatste punt mocht bijschrijven. De standen waren 11-7, 11-13, 11-9, 6-11 en 11-6 dus Johan was blij en voldaan met de winst voor deze avond.
Dus wij konden deze avond afsluiten met een voldoening.

20-09-2019: Pingwins 5 – DVC 4: 5-0
Wij moesten spelen in Den Haag bij Pingwins 5 met de dure parkeerplekken.
Wij wisten niet beter dat wij tegen de twee Chinese dames moesten spelen maar het bleek anders te zijn.
Wij speelden nu tegen een Russische en een Iritreese dame en dat hebben wij geweten. Het bleek al snel dat deze dames in de verkeerde poule waren ingedeeld want hun spel was voor ons niet bij te houden.  Bij Co was er even hoop omdat wij dachten de zwakke plek gevonden te hebben maar in vijf games ging het toch niet goed.
Ik kan kort zijn wij hebben alles verloren en moesten genoegen nemen met een verlies van vijf punten.
Nu maar hopen dat wij in Delft niet deze dames weer krijgen.

17-09-2019: HTTV-070 5 – DVC 1 : 1-4
In de tweede uitwedstrijd op rij was HTTV 070 de tegenstander van DVC 1. Een weerzien met oude bekenden, altijd leuk om tegen elkaar te spelen.
Ernst had een moeizame start en verloor de eerste twee sets (13-11 en 11-9). Ernst herpakte zich en won de drie volgende sets en dus ook de wedstrijd. Bert won in zijn eerste wedstrijd de eerste set met overtuigend spel maar moest de tweede set aan zijn tegenstander laten.
De derde en vierde set waren  met 11-3 en 11-4 voor Bert.
De dubbel werd in 4 sets gewonnen door DVC Alleen de tweede set werd verloren.
Na de pauze nam Bert in zijn laatste wedstrijd in de eerste en tweede set een ruime voorsprong (6-1 en 6-2) maar verloor ze toch. De derde set was Bert het even kwijt en verloor deze met maar liefst 11-2. Ernst won zijn laatste wedstrijd in drie sets en zo stond aan het einde van  de avond een 4-1 overwinning voor DVC op het scorebord.

09-09-2019: Pijnacker 5 – DVC 1: 1-4
De wedstrijd in en tegen Pijnacker werd gespeeld in de nieuwe zaal van Pijnacker.
Een grote, met de plaatselijke badmintonclub gedeelde hal.
Ernst maakte er gelijk een spannende 1e set van en won hem wel met 18-16. De twee sets daarna gingen wat eenvoudiger: 11-6 en 11-3. Bert maakte er in zijn eerste wedstrijd gelijk een spannende vijfsetter van maar verloor hem helaas wel. De dubbel werd in drie sets een prooi voor DVC.
Na de pauze in de fraaie kantine van de sporthal speelde Bert zijn tweede wedstrijd. De eerste twee sets won hij vrij eenvoudig maar toch werd het weer een vijfsetter. Nu ging de winst wel naar Bert. Ernst eindigde de eerste speelavond van deze competitie met winst in 4 sets, maar heel eenvoudig ging dat niet.
Een 4-1 overwinning was het gevolg. Een goede start van deze competitie!

09-09-2019: Scyedam 3 – DVC 3: 4-1
Arno en Gerard speelden maandag hun eerste wedstrijd tegen Scydam, welk  team vorig seizoen nog vierde klasse speelde.
Het werd uiteindelijk een 4-1 nederlaag maar met een beetje mazzel had er iets meer ingezeten.
Zo verloor Arno zijn eerste partij nipt met 11-8 in de vijfde game. De duo partij ging in vier games naar Scydam.
Alle overige partijen werden in drie games verloren of gewonnen (Gerard won zo zijn laatste partij).
Al met al een redelijk begin van de nieuwe competitie.