Wedstrijdverslagen

 

08-10: DVC 4- TTVA 8: 1-4
DVC 4 kreeg TTVA 8 uit Alblasserdam op bezoek.  TTVA 8 staat op nummer 1 dus wij konden weerstand verwachten.
Jim begon en had veel moeite om punten te scoren. Uiteindelijk verloor Jim in die in drie games met 8-11 dus geen punt behaald.
Johan aan de beurt, eigenlijk een herhaling van de partij van Jim. Ook deze werd in drie games verloren dus nog geen punt.
Dubbel aan de beurt ook hier was het lastig en in vier games gingen wij ten onder. Dus weer geen punt behaald.
Jim weer aan de beurt het begon hoopvol maar er waren vijf games voor nodig om een winnaar te krijgen. Met hangen en wurgen lukte het om de eerste punt voor ons te noteren want Jim lukte het om te winnen.
Johan de slotpartij en dat was een herhaling van zijn eerdere partijen en ook hier geen punt behaald.
Dus deze avond was een leerzame les en TTVA 8 ging met de winst naar huis.

05-10: VVV 2 – DVC 1: 2-3
Voor de tweede wedstrijd van dit seizoen reisden Ernst en Bert af naar VVV in Leidschendam.
VVV neemt de Coronamaatregelen serieus. Alles was goed geregeld, alleen jammer dat er geen drankje te koop was. Kantine dicht OK, maar een flesje drinken moet toch kunnen.
Zoals gebruikelijk startte Ernst en hij had een taaie tegenstander. De eerste game werd nog ruim gewonnen maar de 2e en 3e waren weer ruim voor zijn tegenstander. Ernst perste er op het nippertje nog en 5e set uit maar deze ging met 11-4 verloren.
Bert stuitte daarna op een tegenstander waarbij hij geen vat kreeg op zijn spel. Zeer aanvallend spel en Bert verloor dan ook in drie sets. 2-0 achter, dus een slechte start.
Maar hierna keerde het tij. de “Coronadubbel” werd door Ernst en Bert knap met 3-1 gewonnen en daarna speelde Bert een degelijke partij tegen de tegenstander waar Ernst van verloor en Bert won de wedstrijd in vier sets en zo was de stand gelijk en moest Ernst aan de bak om te proberen de volle winst mee naar Delft te nemen.
In de eerste set was er nog wat tegenstand maar Ernst won hem wel en daarna was het verzet gebroken waardoor Ernst in drie sets de partij won en ook werd de wedstrijd hierdoor met 3-2 gewonnen.
De volgende wedstrijd is op vrijdag 16 oktober tegen Salamanders.

01-10: DVC 4 – Dordrecht 13: 4-1
Johan begon en had het moeilijk om vat op het spel te krijgen. Na drie games was het beslist met de standen 7-11.
Jim aan de beurt de 1e game was voor Jim de 2e game was spannend maar werd uiteindelijk met 10-12 verloren. De 3e game was met 11-9 voor Jim. De 4e game verloor Jim met 11-7 dus er kwam een vijfde game aan. Met veel inspanning lukte het Jim om met 11-9 te winnen. Dus het eerste punt was binnen.
Dubbel was aan de beurt, nou ja dubbel de nieuwe vorm daarvan, het was om en om wat de punten betreft en er was een 5e game voor nodig om een winnaar te krijgen. In de 5e game met een stand van 5 moest Johan het positief proberen af te ronden en ja dat lukte met 11-9 dus het tweede punt was binnen .
Johan weer aan de beurt en won de 1e game met 11-8. De 2e game met 12-10 de 3e game werd een verlies met 6-1. De vierde moest anders en dat lukte en werd gewonnen met 11-3 dus punt 3 was binnen.
Jim had de slotpartij en wist in drie games te winnen met 11-7 gemiddeld, dus punt 4 was binnen.
Wij hebben fijn gespeeld, maar de winst niet cadeau gekregen. Daarna gezellig met de dames de wedstrijden besproken en zij zijn daarna huiswaarts gegaan.

24-09: DVC 1 – TOG 2: 3-2
De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen werd gespeeld tegen TOG uit Maassluis.
Ernst startte de wedstrijd en had het moeilijk tegen zijn tegenstandster. De eerste twee sets gingen verloren en daarna vocht Ernst zich terug in de wedstrijd. Hij won de volgende twee sets en de vijfde set moest de beslissing brengen. Ernst hield het goede spel vol en won de wedstrijd.
Bert had het moeilijk tegen zijn tegenstander, die een lastig te bespelen spel had. Bert verloor dan ook vrij kansloos in drie sets.
De dubbel in Coronastijl was een spannend geheel. Deze opzet is wel erg rommelig maar Bert en Ernst wisten deze wedstrijd in vier sets te winnen. Ernst won twee sets en Bert één, al leek hij die te verliezen maar hij kwam sterk terug.
Een keurige 2-1 voorsprong voor DVC bij de pauze.

Na de limonade mocht Ernst zijn tweede wedstrijd spelen. Ook Ernst had het moeilijk tegen de speler met het lastige spel. Uiteindelijk won Ernst na een spannende vijfsetter. Halverwege de 5e set was het verzet van zijn tegenstander gebroken en liep Ernst snel uit naar de overwinning.
Bert probeerde het wel in zijn laatste wedstrijd maar verloor desondanks in drie sets.
Een goede start van de competitie dus voor DVC.
De volgende wedstrijd is op 5 oktober, uit tegen VVV.

21-09: NTTC 4 – DVC 4: 2-3
Dit najaar zijn wij ingedeeld in een andere poule waardoor wij in Rotterdam tot aan Dordrecht moeten spelen.
Maandag 21 september moest er gespeeld worden bij NTTC 4 in Koudekerk aan de IJssel.
Jim en Johan waren voor deze match ingedeeld, onze tegenstanders waren een jongeman van ongeveer 20 jaar en een heer van 70 jaar.
Johan begon tegen de jongste speler en de eerste game was hoopvol met een uitslag van 16 -14 voor Johan. Daarna volgde er nog drie games maar telkens was het een nipte overwinning voor NTTC dus deze partij was verloren.
Jim moest nu tegen de 70 jarige en dat lukte goed in drie games wist Jim de partij op zijn naam te zetten.
Dubbel nieuwe stijl was nu aan de beurt het ging om en om dus er was een 5e game nodig.
Johan had de laatste beurt nadat het 5e punt van gemaakt in de 5e game. De taak was om deze partij op onze naam te krijgen en dat lukte stand nu 2-1 voor ons.
Jim moest spelen tegen de 20 jarige en dat waren pittige partijen maar in de 5e game verloor Jim met 11-9 dus geen punt erbij.
Johan had de slotwedstrijd en het lag aan hem om met winst naar huis te gaan. De eerste game werd verloren maar de drie games daarna waren allen voor Johan en konden op zijn naam worden bijgeschreven.
Wij hebben heerlijk gespeeld ‘wel pittig’ maar wij gingen voldaan met de winst van 3-2 naar huis.

17-09: DVC 4 – Twenty-one Up 9: 1-4
Donderdag 17 september speelde Co met Jim thuis tegen Twenty-one Up 9.
Beide mannen hadden het lastig met de tegenstanders. Er is hard aan deze wedstrijden gewerkt maar een overwinning zat er niet in.
Jim wist een partij te winnen en dat was alles dus zij moesten tevreden zijn met een nederlaag van 4-1.