Wedstrijdverslagen

11-04-2019: Salamanders 12 – DVC 2: 4-1
Voor het eerst in deze competitie werden Arno en Gerard geconfronteerd met de laatste plaats in de poule (en dat met al 19 punten).
Oorzaak was het resultaat van de wedstrijd VVV-Pa Duy van een dag eerder waardoor beide teams ten koste van DVC net boven de degradatiestreep kwamen.
Doel was daardoor om ten minste 1 punt te scoren maar wel tegen een team dat nog kampioen kon worden en waarvan in de eerste wedstrijd met 5-0 was verloren.
Het begon dramatisch: de eerste enkelpartijen en de dubbel gingen in drie games verloren.
Gelukkig had Gerard in zijn tweede enkelpartij wel grip op zijn tegenstander: met 10-12, 4-11 en 9-11 scoorde hij het broodnodige punt. Hierna verloor Arno zijn laatste partij in vijf games.
Volgend jaar dus weer ‘gewoon’ vijfde klasse.

10-04-2019: DVC 4 – DOCOS 10: 2-3

DVC 4 moest thuis spelen tegen DOCOS 10 welke niet bedreigend was voor onze tweedeplaats op de ranglijst. Het spreekwoord zegt lest best dus daar gingen wij voor.
Co begon en had al snel door dat het een kluif zou worden om daar goed doorheen te komen. In drie sets ging Co ten onder het verschil was te groot om hoop te hebben op een goed resultaat.
Johan aan de beurt hij had vier sets nodig om tot een beslissing te komen. Met twee punten voor ging de derde set naar de tegenstander een dipje misschien? De vierde set ging beter en deze won Johan dan ook met 11-4 dus het eerste punt was binnen.
Dubbel aan de beurt en daar waren vier sets voor nodig om tot een beslissing te komen mede door een aantal geluksballetjes bij DOCOS en wat domme foutjes van onze kant moesten wij de overwinning uit handen geven.
Co weer aan de beurt en hij had vijf sets nodig om tot een beslissing te komen. Na twee sets ging de derde set naar Co de vierde naar DOCOS dus de vijfde set moest de beslissing worden en Co kon de set op zijn naam zetten met 11 – 7. Johan aan de beurt in de laatste partij, ook hij had het moeilijk met deze dame van DOCOS en ging in drie sets ten onder.
Wij hebben fijn gespeeld maar het resultaat had beter gekund. Maar met de uitslag van deze speelavond is de tweede plaats op de ranglijst niet aangetast.

08-04-2019: Korendijk 1 – DVC 1: 3-2
Na negen gewonnen wedstrijden op rij moesten Ernst en Bert voor de kampioenswedstrijd aantreden tegen medekoploper Korendijk.
De winnaar van het ‘gevecht’ zou de kampioen van deze poule worden.
Thuis werd nog met 3-2 gewonnen door DVC dus dat gaf de burger enige moed.
Ernst opende de strijd en won de eerste set met enig geluk vanwege diverse rand- en netballen, maar kwam toch met 2-1 achter. Op de manier zoals van Ernst bekend vocht hij zich terug en won uiteindelijk in vijf sets.
Bert speelde daarna een ongelukkige wedstrijd en kon maar geen vat krijgen op het spel van zijn tegenstander en verloor uiteindelijk in drie sets.
Dit seizoen werd er door DVC nog geen dubbel verloren. Nu zou dit waarschijnlijk de sleutelwedstrijd worden. Waar het afgelopen seizoen zo goed liep in de dubbel ging het nu helemaal mis. Ernst en Bert kwamen geen moment in de wedstrijd en verloren terecht vrij kansloos in drie sets.
Dat de dubbel de sleutelwedstrijd was bleek in het vervolg van de wedstrijd. Bert vocht voor wat hij waard was en speelde best wel goed maar moest na vier sets toch buigen voor zijn tegenstander. Hiermee was het kampioenschap voor Korendijk een feit. Ernst had in zijn laatste wedstrijd weinig te duchten van zijn tegenstander en won in drie korte sets.
De felicitaties gaan naar Korendijk, dat op basis van de wedstrijd van vanavond de titel zeker hebben verdiend.
Ernst en Bert gaan in het najaar opnieuw proberen promotie naar de 3e klasse te bewerkstelligen.

04-04-2019: DVC 1 – Dordrecht 9: 3-2
In de met Korendijk spannende strijd om het kampioenschap speelde
DVC 1 de op één na laatste wedstrijd van het seizoen en Dordrecht was de tegenstander. De uitwedstrijd was met 5-0 gewonnen en eenzelfde uitslag zou zeer welkom zijn. Het liep echter allemaal heel anders dan gehoopt.
Ernst won zijn eerste wedstrijd in drie sets maar Bert moest in vier sets het onderspit delven. Een herhaling van de uitslag in de uitwedstrijd was dus al niet meer mogelijk.
De dubbel werd in vier sets gewonnen door Ernst en Bert, maar erg eenvoudig ging het allemaal niet.
Na de pauze kwam de grote verrassing. Ernst had dit seizoen nog geen wedstrijd verloren maar na het door Ernst sterk terugkomen van een 2-0 achterstand in games, ging het in de 5e set toch nog mis. Ernst verloor met 11-8 en de 100%-droom spatte uiteen.
Bert moest aan de bak om het 3e punt binnen te halen en slaagde daar in door in drie sets zijn wedstrijd te winnen.
Uiteindelijk dus een 3-2 overwinning en nadat bekend is geworden dat concurrent Korendijk na de 9e speelronde precies evenveel punten heeft als DVC wordt maandag in de directe confrontatie tussen de twee koplopers beslist wie zich kampioen mag kronen. Er is maar één opdracht: Winnen……

04-04-2019: DVC 4 – SIOK 3: 2-3
Donderdag 4 april kregen wij SIOK 3 op bezoek. Bij de uitwedstrijd was het met 4-1 een verliespartij. Dat zou dan beter moeten. Maar SIOK staat ver bovenaan en zou aan twee punten voldoende hebben om kampioen te worden, dus ons wachtte een stevige klus.
Jim begon en had moeite om tot winst te komen de eerste twee games verloor hij dan en in de derde game met een stand van 14 – 12 op zijn naam te zetten. Maar in de vierde game ging hij ten onder en de winst was voorbij.
Johan aan de beurt hij had niet zo veel moeite met zijn tegenstander en kon in drie games de winst op zijn naam zetten.
Dubbel aan de beurt daar waren vijf games voor nodig om tot de beslissing te komen, doordat Jim moeite had met zijn spel ging de winst naar SIOK helaas geen punt erbij.
Jim weer aan de beurt ook hier had Jim moeite maar in de vierde game met 12 – 10 kon hij de winst noteren dus de tweede punt wás binnen.
Johan de laatste partij deze was snel voorbij want in drie games ging hij ten onder. Oorzaak: de tegenstander was met het serveren te sterk dus helaas daar moesten wij het mee doen.
Na afloop liet deze tegenstander zien hoe je zijn serveerballen kan opvangen én terug slaan.
Wij hebben fijn gespeeld met de wetenschap dat wij op de tweede plaats eindigen op de ranglijst. Er moet nog een wedstrijd gespeeld worden maar deze zal de tweede plaats niet aantasten. Dus deze avond eindigde in een 2-3 nederlaag voor DVC 4.

27-03-2019: Diveko 1 – DVC 1: 0-5
Zonder Ernst maar met invaller Peter speelde team 1 de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Diveko.
Het werd een korte speelavond want na een uur en een kwartier stond de 5-0 overwinning voor DVC al op het wedstrijdformulier. Alle wedstrijden werden in drie korte sets gewonnen door Peter en Bert.
Na deze speelronde, en met nog twee wedstrijden te gaan, staat DVC 1 alleen bovenaan met één punt voorsprong op concurrent Korendijk.

26-03-2019: SETT 4 – DVC 4: 2-3
Dinsdagavond ging DVC 4 op bezoek bij SETT 4 in Den Haag.
Wat een ellende om daar te komen heel veel wegen waren gestremd door werkzaamheden en dat koste een half uur extra om bij hun aan Sportpark Laan van Poot te komen. De TomTom wist het ook niet meer.
Bij de thuiswedstrijd was de uitslag zeer gunstig  4-1 voor ons en wij hoopte op een gelijke zege.
Co had al tegen hun gespeeld met Jim en Co wist te vertellen dat het niet zulke sterke tegenstanders waren dus dat is dan mooi om te weten.
Johan begon en kwam er achter dat het een kluif ging worden om punten te halen. Uiteindelijk in vier games lukte het om de winst te noteren.
Co aan de beurt en hij had heel veel moeite met de minder goede tegenstander en stond al snel twee punten achter en dat moest anders. De derde game werd dan ook gewonnen met 11-8 en nu nummer vier en dat ging niet zo lekker en deze werd dan verloren dus geen punt erbij.
Korte pauze en toen de dubbel. De eerste game was lastig, dit om uit te zoeken hoe wij de tegenstanders op het verkeerde been konden zetten.
Daarna ging het beter en uiteindelijk in vier games hadden wij weer een punt te pakken.
Co weer aan de beurt en de eerste game was binnen nu nog de rest maar helaas in de daarop volgende drie games lukte het niet om de winst bij ons te noteren. Stand inmiddels 2-2 en dat moest beter.
Johan aan de beurt, in de eerste games was het testen en proberen wat mogelijk was en verloor deze dan ook. Games twee t/m vier waren zwaar en erg inspannend maar het lukte om de winst te pakken dus weer een punt binnen.
Wij hebben fijn gespeeld met een goed resultaat in een mooie zaal maar helaas geen koffiemogelijkheid en na afloop was er een blikje fris.
Dus wij gingen met een 3-2 overwinning op zak naar huis.

21-03-2019: DVC 4 – TOGB 6: 5-0

DVC 4 kreeg 21 maart TOGB 6 op bezoek bij de uitwedstrijd was het resultaat maximaal en dat wilden wij deze avond herhalen.
Jim begon en ging voortvarend maar toch had hij vier games nodig om de winst te kunnen laten noteren.
Johan aan de beurt ook hij ging voortvarend maar had ook vier games nodig om de winst te kunnen laten noteren.
Dubbel ging simpel en na drie games was de winst binnen dus wij lagen op schema.
Jim speelde zijn tweede partij en ging gemakkelijk op de winst af dus deze punt was ook binnen. Johan de laatste partij dus nu maar streven naar het maximum maar om daar te komen had Johan toch vier games nog voor de beslissing en dat lukte dus het laatste punt was binnen.
Deze avond is leuk en sportief gespeeld met een maximum resultaat.

15-03: Overschie 2 – DVC 1: 2-3

Koploper DVC ging op bezoek bij nummer 3 van de ranglijst Overschie.
Thuis was met 3-2 gewonnen, en hetzelfde resultaat was nodig om aan kop te blijven.
Ernst begon tegen de tegenstander waar hij thuis moeite mee had. Ook nu ging het niet vanzelf maar uiteindelijk wist Ernst de partij in vier games te winnen.
Bert had, na de goede wedstrijden van vorige week, een complete off-day en verloor kansloos in drie sets. De dubbel werd in vier games een prooi voor DVC en dus was er 2-1 een voorsprong bij de pauze.
Na de pauze speelde Bert zijn tweede wedstrijd maar ook nu lukte er niet veel en Bert verloor opnieuw kansloos in drie sets.
Ernst had veel moeite met zijn tegenstander maar wist uiteindelijk in vier sets de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een 3-2 overwinning was een feit en DVC nestelt zich met evenveel punten als Korendijk, maar een beter onderling resultaat, weer aan kop van het klassement.

14-03: DVC 4- VVV 13: 2-3
DVC 4 kreeg donderdag 14 maart VVV 13 op bezoek, wij hadden al tegen hun gespeeld en maar nipt gewonnen dus wij wilde er wat meer uithalen. Johan begon en kreeg het moeilijk met deze tegenstander maar in de 4e game moest hij het onderspit delven.
Co aan de beurt en stond al snel met twee punten achter daarna kwam Co sterk terug en in de 5e game won Co met 13-11 dus de eerste punt was binnen.
De dubbel ging goed van start maar er waren vijf games nodig om tot een beslissing te komen. De 4e wonnen wij met 13-11 en door een beetje overmoed ging de 5e game met 10-12 de mist in dus weer geen punt.
Johan aan de beurt wat kon hij nog doen? Doordat Johan goed had opgelet wat deze tegenstander had gedaan bij het dubbel en bij Co wist Johan zich in drie games als winnaar te laten noteren, dat was punt 2.
Co aan de beurt tegen de sterkste speelster en deze kon Co niet naar zich toe trekken en werd dan ook verloren in drie games.
Helaas was het resultaat niet wat wij gehoopt hadden maar je moest er maar genoegen mee nemen.
Op het ranglijstje staan wij nog op de tweede plaats kan nog veranderen in een gedeelde tweede plaats. Dus wij sloten deze avond af met een 3-2 nederlaag

07-03: DVC 1 – Korendijk 1: 3-2
Deze avond stond de topper tegen Korendijk op het programma. DVC 1 stond voor de wedstrijd met 16 punten precies gelijk aan kop dus het ging om de eerste plaats op de helft van de competitie.
Het werd uiteindelijk een strijd die zijn weerga niet kende met ook nog eens een bizar slot.
Ernst begon in met een 2-0 achterstand in games maar rechtte de rug en kwam sterk terug om in 5 games de wedstrijd te winnen. Bert maakte er ook a zo’n spannende wedstrijd van. Hij kwam twee keer achter maar sleepte er ook een vijfde set uit, die hij helaas verloor.
Ook de dubbel werd een echte strijd. DVC won de eerste twee games maar Korendijk kwam sterk terug en sleepte er een vijfde game uit.Deze werd met 12-10 gewonnen door DVC, dus bij de pauze was er een mooie 2-1 voorsprong.
Na de verdiende pauze maakte Ernst er weer een spannende vijfsetter van maar won hem wel en dat was de verlossende 3-1 voorsprong.
Bert maakte er in zijn laatste wedstrijd een echte thriller van. Hij verloor de  eerste twee games maar kwam wonderbaarlijk terug door er een vijfsetter uit te slepen.Deze set eindigde bizar. Bert speelde degelijk en kwam met 10-6 voor maar kon de vier matchpoints niet verzilveren en verloor uiteindelijk met 13-11.
Na vijf wedstrijden in vijf games trok DVC uiteindelijk wel aan het langste eind en staat nu aan kop met één punt voorsprong op Korendijk. Overschie, aanstaande vrijdag de tegenstander van DVC, ligt op de loer met maar vier punten achterstand.

21-02: Dordrecht 9 – DVC 1: 0-5
Op bezoek in en tegen Dordrecht behaalden Ernst en Bert een verrassende 5-0 overwinning. Dordrecht had immers maar drie punten minden had ook nog eens met 3-2 van koploper Korendijk gewonnen.
Bert startte opende de wedstrijdavond en speelde goed. In drie sets was hij zijn tegenstander de baas. Ernst had in het begin wat moeite met zijn tegenstander maar won uiteindelijk in vier sets.
De dubbel liep weer als een trein en de tegenstanders waren in drie sets kansloos.
Ernst speelde zijn tweede wedstrijd en had het vooral in de 2e set moeilijk. na een aantal setpoints tegen trok hij met 13-15 toch aan het langste eind. De derde set won Ernst ook en daarna moest Bert tegen een tegenstander die volgens de ranking veel sterker was maar Bert speelde een degelijke wedstrijd en moest alleen de derde set aan zijn tegenstander laten. Door deze verrassende uitslag won DVC 1 met maar liefst 5-0 en staat nu exact gelijk met Korendijk aan kop. De volgende tegenstander is Korendijk, dus dat wordt een echte strijd om de koppositie.

21-02: DVC 2 – Smash 5: 3-2
Arno en Gerard speelden een spannende en leuke partij tegen Smash.
Ook nu was de dubbel weer bepalend voor de einduitslag van 3-2 voor DVC.
Na de vierde game ging deze nipt (11-9) naar DVC.
Ook de tweede enkelpartij van Gerard bleef tot het laatst spannend.
Na 10-10 in de vijfde gingen de laatste 2 punten naar Gerard.
Hij won daardoor zijn beide enkelpartijen.
Arno verloor in drie en vier games zijn beide partijen.

14-02: DVC 1 – Overschie 2: 3-2
Het was een spannende  wedstrijd tegen Overschie.
Ernst had erg veel moeite met zijn eerste tegenstander, waar hij 7 jaar geleden een keer van won maar ook verloor. De eerste game ging verloren maar de tweede won Ernst. Daarna kwam Ernst weer achter en in de vierde set maakte de tegenstander bij 9-9 twee servicefouten en dus moest de vijfde set de beslissing brengen. Ernst nam al snel een grote voorsprong en gaf die niet meer uit handen en won met 11-5.
Ook Bert maakte er een lange vijfsetter van in zijn eerste wedstrijd. In de vijfde game had Bert een valse start en kwam met maar liefst 5-0 achter. Bert probeerde het nog maar verloor uiteindelijk met 6-11.
De dubbel liep als een trein bij DVC en die wedstrijd werd dan ook overtuigend in drie games  gewonnen.
Na de pauze won Ernst zijn wedstrijd ondanks goede tegenstand in drie games en Bert speelde zijn laatste wedstrijd tegen een te sterke tegenstander en wist nog wel één game op zijn naam te zetten maar verloor toch.
Een goede 3-2 overwinning en daarmee staat DVC na drie wedstrijden op de 2e plaats, 1 punt achter Korendijk.

09-02: VVV 13 – DVC 4: 2-3
DVC moest maandagavond naar VVV 13 in Leidschendam. Met de wetenschap in 2018 dat wij beide wedstrijden hadden gewonnen gingen wij vol goede moed naar Leidschendam.
Daar aangekomen bleek dat er andere spelers waren n.l. twee dames welke wij totaal niet kenden laat staan hun spel.
Johan begon en had het moeilijk en kwam in de tweede game dicht bij de winst maar zoals dat vaak gaat met rand en net balletjes ging de winst met 14-12 naar VVV. In de derde game had Johan geen antwoord op het spel dus helaas geen punt behaald met drie verloren games.
Jim nam het over en hij had het ook lastig met de tweede dame en had vier games nodig om de eerste punt op te kunnen laten schrijven.
De dubbel aan de beurt en dat was hard werken en goed samenwerken. Er waren vijf games nodig om tot een beslissing te komen.
De vijfde game wonnen wij met 11 – 4 en dat was dan het tweede punt die binnen was.
Jim ging weer verder en deze partij was lastig maar Jim wist van deze dame met drie games de winst naar zich toe te halen en het derde punt was binnen.
Johan had de slotronde en ook deze was weer als in de eerste partij lastig en met geluksballetjes moest Johan genoegen nemen met de navolgende uitslagen: 11-9, 13-11 en 11-9. Dus het bleef deze avond bij drie punten.
Wie weet gaat het 14 maart thuis beter.

08-02: Docos 7 – DVC 2: 3-2
Nog amper warm gedraaid stond Arno al met 2 games achter (11-2, 11-4)
maar hij herstelde zich in de derde die nipt verloren ging (11-9).
Ook Gerard kwam op een 2-0 achterstand maar vocht zich terug tot 2-2.
Helaas ging de vijfde verloren.
De dubbel ging echter in vier games naar DVC.
Daarna speelde Gerard een thriller tegen zijn tweede opponent die hij
met 12-10 in de vijfde game won.
Ten slotte moest Arno in vier games zijn meerdere erkennen in zijn
laatste partij.
Conclusie: een 3-2 nederlaag voor DVC in Leiden.

07-02: DVC 1 – Diveko: 5-0
Ernst en Bert hadden een relatief makkelijke avond tegen Diveko uit Schiedam.
Alleen Ernst moest in de eerste wedstrijd een game afstaan maar verder werden alle wedstrijden in drie sets gewonnen en zo stond er een 5-0 eindstand op het bord.

31-01: DVC 2 – Pa Duy 1: 4-1
Arno en Gerard gingen goed van start in de voorjaarscompetitie door met 4-1 te winnen van Pa Duy.
Gerard won zijn beide partijen in vier games. Arno was in zijn eerste partij de gelukkige door in een gelijk opgaande strijd met 11-9 de vijfde game te winnen.
Ook de dubbel was spannend die in vijf games naar DVC ging.
Na een 4-0 tussenstand ging de laatste partij van Arno echter in drie games verloren.

28-01: Scyedam 2 – DVC 1: 2-3
Ernst en Bert begonnen het seizoen in Schiedam, tegen Scyedam.
In de eerste wedstrijd startte Ernst voortvarend maar het werd uiteindelijk een spannende vijfsetter die door Ernst werd gewonnen. De 5e set was spannend, want het werd 13-11,
Bert verloor zijn eerste wedstrijd in drie spannende sets met het minimale verschil.
De dubbel liep goed en alleen de 3e set ging naar Scyedam.
Na de limonade speelde Bert zijn tweede wedstrijd en verloor deze kansloos in drie sets.
Ernst had in zijn laatste wedstrijd een taaie kluif aan zijn tegenstander. Het werd opnieuw een vijfsetter en in de 5e set ging het gelijk op tot
7-7, maar toen kwam de eindsprint van Ernst en hij won de set met 11-7.
Een goede start voor DVC 1. Donderdag 12 februari is de volgende wedstrijd, dan tegen Diveko.

Top