Wedstrijdverslagen

29-11-2019: Salamanders 9 – DVC 1: 4-1
Eén dag na het behalen van het kampioenschap moesten Ernst en Bert al weer aan de bak om tegen Salamanders de slotwedstrijd van dit seizoen te spelen. In de thuiswedstrijd werd met 3-2 verloren, dus was er nog iets recht te zetten. Helaas verliep deze wedstrijd desastreus voor DVC.
Bert opende het bal tegen één van de sterkste spelers van deze competitie en verloor dan ook kansloos in drie sets. Daarna won Ernst met enige moeite maar toch in drie sets zijn wedstrijd.
De dubbel was historisch slecht van DVC (of was Salamanders zo goed?) en deze ging in drie sets verloren.
Na de pauze de topper tussen Ernst en zijn tegenstander. Helaas verloor Ernst in drie sets en Bert, die ook totaal zijn avond niet had, verloor de laatste wedstrijd in drie sets.
Een 4-1 nederlaag (of oorwassing?) was dus het gevolg. Een smetje op een mooi seizoen, maar uiteindelijk wordt de club die aan het einde de meeste punten heeft behaald kampioen. Volgend seizoen start DVC 1 dus een nieuw avontuur in de 3e klasse. 

28-11-2019: VVV 12 – DVC 4: 3-2
Afgelopen donderdag moest DVC 4 uit spelen bij VVV 12 te Leidschendam.
Het bekende spreekwoord is Lest best. Maar voor ons was het Lest niet best. De spelers van VVV 12 waren ons bekend en wij hadden een kansje om te winnen.
Johan begon en verloor de eerste game de tweede won hij maar de derde en vierde verloor Johan dus geen punt.
Jim ging aan de slag en won de eerste game glansrijk met 11-2 de tweede verloor Jim maar de derde en vierde won Jim dus het eerste punt was binnen.
De dubbel aan de beurt en dat werd een ware strijd met de navolgende standen 5-11, 11-1, 5-11, 11-9 en 11-8 dus pech punten weg.
Jim weer aan de beurt, waar Johan veel moeite mee had was voor Jim minder moeilijk en deze won Jim dan ook in drie games, punt 2 binnen.
Johan ging voor de afsluiter wat een ware slachtpartij werd – er vloeide geen bloed – maar eiste heel en nogmaals heel veel energie. De tegenstander was af en toe behoorlijk boos op zijn eigen prestaties dat hij luidkeels liep te brullen. Deze games waren zeer vermoeiend en er waren vijf games voor nodig om tot een beslissing te komen. Meerdere standen met 11-9 en zelf een met 12-14 was niet voldoende om de partij met winst af te sluiten. Dus weer pech punten weg.
Na afloop werd nog gezellig nagepraat en konden wij dus weer na een natje naar huis.

28-11-2019: DVC 1 – HTTV 070 5: 5-0
DVC speelde de verplaatste wedstrijd tegen HTTV 070 en had nog vier punten nodig om kampioen te worden.
Het werd een feestelijke avond want er werd maar liefst met 5-0 gewonnen en dus kon de spreekwoordelijke champagne worden ontkurkt.
Ernst won zijn twee wedstrijden in drie sets en Bert had voor zijn twee overwinningen allebei de wedstrijden vier sets nodig. De dubbel werd ook in drie sets gewonnen en zo was het kampioenschap een feit.
Op vrijdag 29 november speelt DVC 1 de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen Salamanders, dat op 7 punten achterstand staat en dus nog wel 2e kan worden. Opvallend is dat DVC dit seizoen één keer verloor (2-3) en dat was tegen Salamanders. Er zijn dus revanchegevoelens en het belooft wat dat betreft nog een spannende wedstrijd te worden.

21-11-2019: VVV 7 – DVC 1: 2-3
De vorige wedstrijd tegen VVV, één van de twee concurrenten in de titelstrijd, werd twee weken terug gespeeld en toen won DVC met maar liefst 4-1.
Via een goed resultaat in deze uitwedstrijd zou VVV als concurrent kunnen worden uitgeschakeld.
Ernst startte overtuigend en won zijn wedstrijd in drie sets. Bert speelde een prima wedstrijd tegen een tegenstander die dit seizoen pas twee keer had verloren. Bert won de wedstrijd verrassend in 4 sets.
Net als twee weken terug was de dubbel een thriller. Met 11-9, 9-11, 11-9, 8-11 en 11-8 moesten Ernst en Bert hun meerdere erkennen in hun tegenstander. De eerste dubbelnederlaag van dit seizoen was een feit.
Bert speelde een hele andere wedstrijd tegen de tegenstander waar hij thuis nog van won. Hij kwam maar niet in zijn spel en verloor in drie sets. Ernst speelde een sterke wedstrijd en won deze dan ook overtuigend in drie sets.
Door deze 3-2 overwinning is VVV officieus uitgeschakeld voor het kampioenschap.
DVC speelt nog twee wedstrijden en moet in totaal nog 4 punten halen om de tweede concurrent Salamanders achter zich te houden, en heeft hiermee dus alles in eigen hand. 

14-11-2019: DVC 4 – Pingwins 5: 1-4
DVC 4 moest donderdag 14 november thuis spelen tegen de a.s. kampioen Pingwins.
Het zal lastig zijn om van de a.s. kampioen te winnen en zeker als deze komt opdagen met de Russische speelster en de ander uit midden Afrika.
Wij hadden al een ervaring daarmee en dat was niet al te best.
Wat bleek de Russin was er niet bij maar wel Paulin – Chinees- en dat was minder erg.
Johan begon en moest in 3 games het onderspit delven, wat te verwachten was.
Co aan de beurt ook hij moest in 3 games het onderspit delven en dat was ook te verwachten.
De dubbel was aan de beurt, en daar is een tactische zet mee uitgehaald althans dat was de bedoeling. Co stond zijn plaats af aan Jim.
Dus Jim en Johan gingen de strijd aan in de dubbel en dat ging moeizaam maar de uitslagen waren 11-9, 11-7 en de 3e game werd gewonnen nipt met 13-11. Dus de wisseltruck heeft in ieder geval één punt opgeleverd.
Johan weer aan de beurt en dat was echt niet gemakkelijk de uitslagen waren om en om dus er was een 5e game voor nodig deze ging gelijk op het was 9-9 en dan wordt het spannend.
Uiteindelijk verloor Johan het met 9-11 deels door geluksballetjes.
Co de eer om de laatste partij te spelen tegen Paulin en dat verliep wonderlijk zeer goed de eerste twee games won hij met 12-10 en de
daaropvolgende drie games werden door Co verloren doordat de toverballen de overhand kregen en de vermoeidheid sloeg toe.
Dus helaas geen winst deze avond maar wel fijn gespeeld.

13-11-2019: SETT 4 – DVC 4: 2-3
DVC 4 had dinsdagavond de inhaalwedstrijd bij Sett 4 in Den Haag.
Jim en Johan waren bekend welke tegenstanders zij zouden krijgen en dat betekent dat er kansen waren.
Johan begon en de winst ging om en om dus er was een 5e game nodig voor de beslissing.
De tegenstander begon ineens met een ander manier van serveren waar Johan geen raad mee wist en verloor dus kansloos.
Jim aan de beurt en hij had het moeilijk en verloor zijn eerste game kansloos met 5-11. Maar daarna kwam Jim terug en in wist in de 4e game de winst te pakken dus de eerste punt was binnen.
De dubbel was een thriller de eerste game werd met 5-11 verloren en de tweede met 8-11 daarna herstelde wij ons en wonnen twee games met 11-9. Dus er was een vijfde game noodzakelijk en deze was zo spannend
dat de stand op het laatst 9-9 was en Johan had de eer om het af te maken of te verliezen.
Johan wist met twee slimme serveerbeurten de winst naar ons toe te halen en wij wonnen uiteindelijk met 11-9, dus punt 2 was binnen.
Jim weer aan de beurt hij had het knap moeilijk en wist in een spannende 3 games telkens met 11-9 te winnen, 3 punt binnen.
Johan had de eer om af te sluiten maar had het wederom moeilijk met de tover serveerballen van de tegenstander en verloor dan ook in 3 games.
Al met al het was een sportieve en toch een geslaagde avond want wij konden met de winst naar huis gaan.

07-11-2.19: DVC 1 – VVV 7: 4-1
Door het verschuiven van deze wedstrijd was het voor het eerst dat DVC 1 tegen VVV speelde. VVV is een concurrent in de titelstrijd dus was het spannend hoe deze wedstrijd zou gaan verlopen.
Zoals gewoonlijk startte Ernst en had best wel moeite met het spel van zijn tegenstander maar won de wedstrijd toch in drie spannende sets (12-10, 12-10 en 11-8)
Bert was redelijk kansloos in zijn eerste partij en verloor dus in drie sets.
Wederom werd de dubbel een thriller. DVC won de 1e set en VVV de 2e en de 3e. DVC trok de stand in de 4e set weer gelijk en in de beslissende set leek de overwinning bij 9-4 naar VVV te gaan maar toen gebeurde het onmogelijke, want Ernst en Bert maakten 7 punten op rij en wonnen zo de wedstrijd.
Na de pauze de wedstrijd tussen Ernst en zijn tegenstander, die allebei pas één keer hadden verloren. Het werd een spannende vijfsetter en Ernst won hem via 11-9 in de 5e set.
Bert verzorgde het slotstuk en won met goed spel de eerste twee sets. De 3e ging met 11-2 kansloos verloren maar Bert pakte de draad weer op en won de 4e set en dus ook de wedstrijd. Een fantastische 4-1 overwinning was een feit en DVC staat nu 7 punten voor op nummer 2 VVV. Over twee weken is de volgende wedstrijd en dan is opnieuw VVV de tegenstander.

31-10-2019: DVC 1 – Pijnacker 5: 5-0
Vandaag kwam degradatiekandidaat Pijnacker op bezoek. De uitwedstrijd werd met 4-1 gewonnen. Een ruime overwinning was nodig voor DVC om een comfortabele koppositie in te nemen.
Ernst begon heel goed en won zijn wedstrijd in drie sets. Bert had vier sets nodig om de 2-0 op het scorebord te zetten.
De dubbel was zwaar maar werd wel in drie sets (11-9, 11-9 en 11-8) gewonnen en bij de pauze was het dus 3-0.
Na de limonade was het Ernst die in drie sets de wedstrijd naar zich toe trok. Bert en zijn tegenstander zorgden vervolgens voor een ware thriller met een mooi scoreverloop. Bert won uiteindelijk maar als een gelijkspel zou bestaan was dat een terechte uitslag geweest. De setstanden waren 8-11, 16-14, 11-4, 2-11 en 14-12.
Een riante 5-0 overwinning dus en DVC staat nu 4 punten voor op de sterke nummer 2 VVV, waar nog wel twee keer tegen moet worden gespeeld.

29-10-2019: DHC 4 – DVC 4: 4-1
Johan begon de wedstrijd tegen een andere tegenstander als in de thuiswedstrijd.
De eerste en de derde game werd door Johan gewonnen en was dus een vijfde game nodig.
Alle games waren erg zwaar temeer dat de rug van Johan het niet meer zo goed aankon en dat was dan ook de reden dat de vijfde game verloren werd.
Co aan de beurt hij had weinig moeite met deze tegenstander en won deze games in 3 sets. 1e punt binnen.
Dubbel daar waren 4 sets voor nodig om tot een beslissing te kunnen komen. Maar door foutjes en geluksballen moesten wij genoegen nemen met onze nederlaag.
Co weer aan de beurt in de eerste game kon Co goed meekomen maar verloor met 12-10. De 2e en 3e game werden ook verloren daar de tegenstander te sterk was voor Co.
Johan aan de beurt en hij had nog veel last van zijn rug. Maar hij deed zijn best om het maximale er uit te halen.
De eerste en de tweede game werden door Johan gewonnen met 11-6 en 11-5. Maar zijn rug was te pijnlijk om op dat niveau door te kunnen spelen en daarbij kwam nog dat de tegenstander misbruik maakte van de handicap en speelde constant op de uiterst hoeken van de tafel wat veel loop en snelheid eiste wat niet op te brengen was.
Dus helaas in vijf games was de beslissing gevallen Johan geen punt verdiend.
Helaas was het een slechte avond voor ons.

18-10-2019: DHC 2 – DVC 3: 4-1
Arno en Gerard speelden hun eerste returnwedstrijd in deze competitie tegen stadgenoot DHC.
Het waren dezelfde spelers als de eerste wedstrijd van twee weken geleden die met 3-2 werd verloren.
Nu stond er na afloop 4-1 voor DHC op het wedstrijdformulier, een terechte uitslag.
Zelfs dreigde het even 5-0 te worden maar Gerard kon in de laatste partij en vijfde game het enige punt uit het vuur slepen (11-9).

17-10-2019: DVC 4 – SETT 4: 1-4
DVC 4 kreeg Sett 4 uit Den Haag op bezoek.
Het leek er een tijdje op dat deze niet kwamen opdagen maar tegen 20.30 uur meldden zij zich. Het waren bekenden en wij wisten dat het moeilijk kon worden.
Johan begon en won de eerste game ruimschoots daarna werden het moeilijk en drie games verder verloor Johan deze wedstrijd.
Co aan de beurt en hij had het moeilijk en in de derde game wist Co het op zijn naam te zetten maar helaas de vierde game werd verloren dus weer geen punt voor ons.
De dubbel, deze ging in drie games verloren door fouten en geluksballen dus nog steeds nul punten.
Johan aan de beurt en hij had eigenlijk niet zo veel moeite met het spel van de tegenstander maar hij moest wel alert blijven en won deze wedstrijd dan ook in drie games.
Co moest de afsluiter spelen en de twee eerste games kon hij behoorlijk meedoen maar in de derde game kwam Co niet meer aan de beurt en verloor deze set dus.
Wij hebben ons best gedaan maar – Johan was door zijn rug gegaan – konden helaas geen beter resultaat behalen.

14-10-2019: Taverzo 12 – DVC 1; 0-5
Elf dagen na de thuiswedstrijd tegen Taverzo speelde DVC 1 al weer de uitwedstrijd tegen Taverzo. Thuis werd het een 3-2 overwinning voor DVC en nu liep het allemaal heel anders.
Heel vlot won Ernst zijn eerste wedstrijd. Bert deed het dunnetjes over en won in drie sets van de invaller bij Taverzo. De dubbel liep ook gesmeerd in drie sets en na 45 minuten stond het al 3-0 voor DVC.
Na de pauze nam Bert revanche op zijn tegenstander waar hij thuis nog in 5 sets van verloor. Het werd weer een spannende wedstrijd in 5 sets (11-13, 12-10, 9-11, 11-8 en 6-11) maar nu in het voordeel van Bert. Ernst had weinig moeite met zijn tweede tegenstander en won in drie korte sets. Een mooie 5-0 overwinning voor DVC, dat volop meedoet in de strijd om de 1e plaats.

10-10-2019 DVC 1 – Salamanders 9: 2-3
De thuiswedstrijd tegen Salamanders kende twee opvallende bijzonderheden. De eerste is de nederlaag die werd geleden en de tweede de eerste verliespartij voor Ernst.
Ernst startte de avond met een nederlaag in drie sets, iets wat Ernst maar weinig overkomt.
Bert deed het al niet veel beter, en verloor in vier sets en zo stond er 0-2 op het scorebord.
Doordat de derde speler van Salamanders nog noet was gearriveerd werd de dubbel verschoven en speelde Ernst zijn tweede wedstrijd alvast en won deze overtuigend in drie sets. De dubbel werd daarna alsnog gespeeld en dat werd een spannende wedstrijd maart DVC trok de overwinning in vier sets naar zich toe. Bert was kansloos tegen zijn tegenstander en verloor de laatste wedstrijd van deze avond in drie sets.
Uiteindelijk stond er een 2-3 nederlaag op het scorebord. Het is heel spannend in de poule want na 4 wedstrijden staan er drie ploegen met 13 punten op kop.

03-10-2019: DVC 1 – Taverzo 12: 3-2
Taverzo kwm op bezoek en het werd een lastige avond.
Ernst won de eerste wedstrijd in vier sets en het was niet altijd even gemakkelijk. Bert was kansloos tegen zijn sterke tegenstander en verloor ruim in drie sets.
De dubbel werd weer een ouderwetse thriller. De eerste set werd gewonnen maar daarna werd het 1-2 in sets. DVC won de 4e set en de 5e ging toch weer vrij soepel met 11-5 naar DVC.
Na de pauze won Ernst met toch wel enige moeite in vier sets. Bert maakte er weer een spannende wedstrijd van en verloor in de 5e set, na een 5-3 voorsprong bij de wissel,
met 11-5.
Een goede 3-2 overwinning waardoor de koppositie voor DVC niet in gevaar kwam.

26-09-2019: DVC 4 – DHC 4: 4-1
Donderdag 26-09-2019 speelde DVC 4 tegen DHC 4. Bij binnenkomst van de spelers bleek dat wij deze personen nog niet eerder hadden gehad als tegenstanders.
Jim begon en had moeite om de wedstrijd naar zijn hand te zetten en verloor de eerste twee games in 11-9. De derde game won hij in 11-5 en had het gevoel dat hij de 4e game naar zijn hand kon zetten. De 4e game verliep helaas anders en deze verloor hij met 9-11. Dus de eerste punt was verloren. Johan aan de beurt deze tegenstander was niet al te moeilijk om tegen te spelen. De eerste twee games werden gewonnen met 11-3 en 11-6 de derde werd lastiger maar is dan toch gewonnen met 13-11. Dus de eerste punt was binnen.
De dubbel was lastig maar de eerste twee games werden gewonnen met 11-8 en dat gaf moed om met de derde het af te ronden. Maar dat ging anders Jim werd te enthousiast en wij verloren deze met 6-11. Even bijpraten en de neuzen de goede kant op begonnen wij aan de vierde game en deze was voor ons met  11-4 kon deze op onze naam gezet worden, dus de 2e punt was binnen.
Jim weer aan de beurt en bij deze had Jim geen moeite en won deze met royale cijfers in drie games, derde punt binnen.
Johan aan de beurt voor de slot wedstrijd tegen de lastige speler waar Jim van verloren had. Het was hard werken om de wedstrijd naar je toe te halen. Uiteindelijk moeten er vijf games gespeeld worden om te weten wie de laatste punt mocht bijschrijven. De standen waren 11-7, 11-13, 11-9, 6-11 en 11-6 dus Johan was blij en voldaan met de winst voor deze avond.
Dus wij konden deze avond afsluiten met een voldoening.

20-09-2019: Pingwins 5 – DVC 4: 5-0
Wij moesten spelen in Den Haag bij Pingwins 5 met de dure parkeerplekken.
Wij wisten niet beter dat wij tegen de twee Chinese dames moesten spelen maar het bleek anders te zijn.
Wij speelden nu tegen een Russische en een Iritreese dame en dat hebben wij geweten. Het bleek al snel dat deze dames in de verkeerde poule waren ingedeeld want hun spel was voor ons niet bij te houden.  Bij Co was er even hoop omdat wij dachten de zwakke plek gevonden te hebben maar in vijf games ging het toch niet goed.
Ik kan kort zijn wij hebben alles verloren en moesten genoegen nemen met een verlies van vijf punten.
Nu maar hopen dat wij in Delft niet deze dames weer krijgen.

17-09-2019: HTTV-070 5 – DVC 1 : 1-4
In de tweede uitwedstrijd op rij was HTTV 070 de tegenstander van DVC 1. Een weerzien met oude bekenden, altijd leuk om tegen elkaar te spelen.
Ernst had een moeizame start en verloor de eerste twee sets (13-11 en 11-9). Ernst herpakte zich en won de drie volgende sets en dus ook de wedstrijd. Bert won in zijn eerste wedstrijd de eerste set met overtuigend spel maar moest de tweede set aan zijn tegenstander laten.
De derde en vierde set waren  met 11-3 en 11-4 voor Bert.
De dubbel werd in 4 sets gewonnen door DVC Alleen de tweede set werd verloren.
Na de pauze nam Bert in zijn laatste wedstrijd in de eerste en tweede set een ruime voorsprong (6-1 en 6-2) maar verloor ze toch. De derde set was Bert het even kwijt en verloor deze met maar liefst 11-2. Ernst won zijn laatste wedstrijd in drie sets en zo stond aan het einde van  de avond een 4-1 overwinning voor DVC op het scorebord.

09-09-2019: Pijnacker 5 – DVC 1: 1-4
De wedstrijd in en tegen Pijnacker werd gespeeld in de nieuwe zaal van Pijnacker.
Een grote, met de plaatselijke badmintonclub gedeelde hal.
Ernst maakte er gelijk een spannende 1e set van en won hem wel met 18-16. De twee sets daarna gingen wat eenvoudiger: 11-6 en 11-3. Bert maakte er in zijn eerste wedstrijd gelijk een spannende vijfsetter van maar verloor hem helaas wel. De dubbel werd in drie sets een prooi voor DVC.
Na de pauze in de fraaie kantine van de sporthal speelde Bert zijn tweede wedstrijd. De eerste twee sets won hij vrij eenvoudig maar toch werd het weer een vijfsetter. Nu ging de winst wel naar Bert. Ernst eindigde de eerste speelavond van deze competitie met winst in 4 sets, maar heel eenvoudig ging dat niet.
Een 4-1 overwinning was het gevolg. Een goede start van deze competitie!

09-09-2019: Scyedam 3 – DVC 3: 4-1
Arno en Gerard speelden maandag hun eerste wedstrijd tegen Scydam, welk  team vorig seizoen nog vierde klasse speelde.
Het werd uiteindelijk een 4-1 nederlaag maar met een beetje mazzel had er iets meer ingezeten.
Zo verloor Arno zijn eerste partij nipt met 11-8 in de vijfde game. De duo partij ging in vier games naar Scydam.
Alle overige partijen werden in drie games verloren of gewonnen (Gerard won zo zijn laatste partij).
Al met al een redelijk begin van de nieuwe competitie.

Top