Wedstrijdverslagen


05-03: Pingwins 3 – DVC 1: 3-2
Ernst en Bert reisden af naar Den Haag voor het degradatieduel met Pingwins, dat vooraf één punt minder had dan DVC.
Ernst trof direct een sterke tegenstander die de druk er op hield, waardoor Ernst er niet echt aan te pas kwam. Ernst verloor dan ook in drie sets (11-7, 11-7,
11-8). Daarna was het de beurt aan Bert. Tegen een speler met een ‘plank’ is het altijd lastig spelen maar Bert wist er wel raad mee en won de wedstrijd in vier sets (5-11, 11-9, 10-12 en 7-11).
De dubbel was ook erg lastig. De eerste twee sets gingen naar Pingwins (11-8 en 12-10) en de derde met 10-12 naar DVC. In de vierde set hadden Ernst en Bert uitzicht op een vijfde set maar de 10-6 voorsprong werd verspeeld en Pingwins won de set met 12-10 en daarmee ook de wedstrijd.
Na een korte pauze speelde Bert zijn tweede wedstrijd. Hij wist wel knap één set te winnen maar moest toch het onderspit delven. Via 11-6, 7-11, 11-6 en
11-5 ging de partij naar Pingwins. Ernst besloot de avond met een overwinning in drie sets. Hij had het lastig maar won toch via 10-12, 9-11 en 4-11.
Door deze 3-2 nederlaag hebben DVC en Pingwins evenveel punten maar door het onderlinge resultaat zakt DVC naar de 5e plaats.

04-03: Pingwins 5 – DVC 4: 3-2
Wij moesten woensdag de 4e maart uit spelen tegen de Pingwins 5 in Den Haag.
Daar aangekomen bleken het bekende te zijn zij waren terug van de 5e klasse dus dan weet je het al, moeilijk om daar van te winnen.
Jim begon en hij had het moeilijk om grip op het spel te krijgen. Uiteindelijk in 4 games moest Jim de overwinning uit handen geven. Johan aan de beurt ook hij moest goed opletten maar wist na spannende games in de 4e game de wedstrijd op zijn naam te zetten.
Dubbel aan de beurt dit viel niet mee het was van het begin tot het einde zeer spannend maar door de vervelende serveerballetjes van Dick moesten wij de overwinning in vijf games uithanden geven.
Johan aan de beurt tegen de man met de vervelende serveerballetjes. Het was spannend met oplopende punten tot de 14 moest Johan de overwinning uit handen geven. De laatste partij was voor Jim en deze kon Jim na drie games op zijn naam zetten. Dus wij moesten tevreden zijn met een licht verlies.

21-02: Smash 7 – DVC 3: 4-1
Tegen koploper Smash werd met 4-1 verloren.
De enige winstpartij kwam deze keer van Arno. Hij won knap in vijf games zijn eerste partij.
Jammer genoeg had Gerard niet zijn beste avond. Hij verloor zijn tweede partij nipt (11-8 in de vijfde game).
Alle overige partijen gingen in drie games naar Smash.
Komende week de vooruitgeschoven wedstrijd tegen het laaggeplaatste Pijnacker.

20-02: DVC 1 – SETT 3: 2-3
DVC 1 ontving koploper SETT en dankzij Ernst werd er slechts een kleine nederlaag geleden.
Ernst had in de eerste wedstrijd in de eerste set veel moeite met zijn tegenstander en verloor deze maar de volgende drie sets was Ernst de baas en won zo zijn eerste wedstrijd. Bert had zijn avond niet, speelde slecht en was daarom volledig kansloos en verloor in drie sets.
De dubbel mondde uit in een onvervalste vijfsetter. De sets werden om en om gewonnen en in de vijfde set werd het uiteindelijk 11-8 voor SETT. Net als vorige week dus weer een gevalletje ‘net niet’.
Ernst speelde daarna een heerlijke wedstrijd. De tweede set moest hij aan zijn tegenstander laten maar Ernst ging er na een aantrekkelijk schouwspel met de winst vandoor. Bert sloot de avond af door in drie sets te verliezen van zijn veel te sterke tegenstander. Een 3-2 nederlaag was het gevolg en doordat Ernst een sterk seizoen speelt doet DVC nog volop mee in de strijd om de 4e plaats die voldoende is voor handhaving in de 3e klasse.

13-02: DVC 3 – Pa Duy 2: 4-1
Tegen Pa Duy won Gerard zijn eerste partij nipt (11-9 in de vijfde). Ook de partij van Arno was close maar ging naar Pa Duy (9-11, 11-9, 9-11 en 8-11). De dubbel ging in vier games naar DVC. Hierna won Gerard zijn tweede partij eveneens in vier games. De laatste partij van Arno ging over en weer en werd door Arno in de vijfde game beslist (11-8). Na afloop stond er een 4-1 overwinning voor DVC op het wedstrijdformulier.

13-02: SIOK 3 – DVC 4: 5-0
DVC 4 moest donderdag 13 februari naar Nootdorp.
Daar aangekomen zagen wij, o zijn dat onze tegenstanders wat bleek zij waren van de 5e klasse
naar de 6e klasse teruggegaan en dan kan het moeilijk worden. Dat bleek dan ook wel.
Co en Johan speelde deze avond en moesten flink aan de bak. Standen van 13-11 of 15-13 kwamen deze avond ook voor.
Om het kort te houden de mannen waren een tandje te sterk en wij moesten genoegen nemen met een 5-0 nederlaag. Dit ook deels dat Johan zijn rug het niet toe liet om vol gas te geven.
Ondanks het verlies was er sportief en goed gespeeld.

13-02: HTTV 070 2 – DVC 1: 3-2

Ernst en Bert speelden in Den Haag tegen nummer 2 HTTV 070.
Het werd uiteindelijk een spannende wedstrijd, die zo maar ook gewonnen had kunnen worden.
Ernst speelde in zijn eerste wedstrijd direct tegen een collega 100%-speler. Het werd een eenzijdige wedstrijd, en Ernst verloor voor het eerst dit seizoen een wedstrijd. Alleen de 2e set was spannend (14-12) maar de andere twee sets gingen kansloos verloren (11-4 en 11-5)
Daarna kwam de verrassing van de avond. Bert verloor de eerste twee sets (12-10 en 11-3) maar daarna kantelde de wedstrijd.
Bert herpakte zich en trok de stand via 11-9 en 11-7 gelijk. De 5e set moest de beslissing brengen en uiteindelijk trok Bert na een zenuwslopend einde aan het kortste eind en won met 14-12 en pakte hiermee zijn eerste overwinning van het seizoen.

De dubbel werd een ouderwetse thriller van 5 sets. DVC verspeelde zelfs één matchpoint maar HTTV wist via 12-10 de 5e set toch te winnen.
Bert verloor zijn 2e wedstrijd daarna kansloos in drie sets en zo was het 3-1 voor HTTV 070.
Ernst had veel moeite met zijn tegenstander en kwam 2-1 in sets achter en kon het tij gelukkig keren en won de laatste 2 sets met een ruime marge (11-3 en 11-4) en hierdoor eindigde de wedstrijd in een 3-2 nederlaag. Toch verlieten en Ernst en Bert Den Haag met een tevreden gevoel en in de wetenschap dat er (via de dubbel) ook gewonnen had kunnen worden.

06-02: DVC 1 – Combat 2: 3-2
Vandaag kwam Combat op bezoek in Delft. Het werd een qua score spannende avond.
Ernst zette zijn goed vorm van vorige week voort en wist de eerste wedstrijd na drie spannende sets in winst om te zetten.
Bert verloor zijn wedstrijd in vier sets. De dubbel was een prooi voor DVC. In vier sets werd Combat aan de kant gezet.
Ernst had het in de eerste drie sets moeilijk tegen zijn tegenstander en verloor de derde set. In de vierde set was het verzet van zijn tegenstander gebroken en Ernst won via 11-3 ook zijn tweede wedstrijd en is dit seizoen nog ongeslagen.
Bert kon de score niet nog mooier maken en verloor in drie sets.
Een lekkere 3-2 overwinning dus voor DVC. 

04-02: HTTV ’070 – DVC 3: 4-1
Na vele jaren trokken Arno en Gerard weer naar de Zuidlarenstraat in Den Haag voor hun wedstrijd tegen HTTV-070 (voorheen locatie Wibats).
Gerard begon goed en won in vier games zijn eerste partij. Hierna was het snel gebeurd want alle overige partijen gingen -weliswaar met denodige tegenstand- in drie games naar HTTV-070. Einduitslag derhalve 4-1.

30-01: DVC 3 – Combat 4: 2-3
De kop is eraf: duo 3 speelde thuis tegen Combat 4, een team waar nog niet eerder tegen gespeeld was.
Arno verloor zijn eerste partij in 3 games waarna Gerard de stand weer in evenwicht bracht door in 4 games te winnen.
De duo-partij werd door DVC met goed spel in 3 games gewonnen.
Hierna kantelde de wedstrijd, zowel Arno als Gerard verloren hun laatste partij in 4 games.
Resultaat derhalve een 3-2 nederlaag.

27-01: Salamanders 3 – DVC 1: 3-2
Na het behalen van het kampioenschap in de 4e klasse maken Ernst en Bert zich op voor een pittig seizoen in de 3e klasse.
De eerste tegenstander was Salamanders, dat vorig seizoen was gedegradeerd uit de 2e klasse.
Ernst verloor in de eerste wedstrijd nipt de eerste set maar wist met sterk spel de volgende drie sets in zijn voordeel te beslissen en DVC stond zowaar met 1-0 voor. Bert speelde zeker niet onverdienstelijk en won één set maar daar bleef het bij.
De dubbel werd na drie spannende sets helaas verloren.
Bert had in zijn tweede wedstrijd moeite met het spel van zijn tegenstander enn verloor in drie sets. Ernst zette zijn goede vorm door in de slotwedstrijd en wist deze knap in vier sets te winnen. Een 3-2 nederlaag was het gevolg maar DVC was blij met de twee punten.