Wedstrijdverslagen

26-11: Docos 7 – DVC 2: 3-2
De laatste wedstrijd van dit seizoen en het gaat erom. DVC heeft 1 punt nodig om zich te handhaven in de 4de klas. Martien heeft de vorige keer een punt gescoord maar hij is verhinderd. Gelukkig kon Arno invallen. Linda begon wisselvallig maar kwam goed in de wedstijd en won in 4 games. Pfff het o zo belangrijke punt was binnen. Arno verloor zijn partij.

De dubbel was een spannende pot maar werd in 5 games verloren. Daarna speelde Arno een hele goede pot die helaas in 5 games naar Docos ging. Vervolgens had Linda 4 games nodig om de laatste partij te winnen.
We hebben ons gehandhaafd in de 4de klas. Jippie!! Arno, bedankt voor het invallen.

25-11: DVC 4 – Smash 10: 1-4
Co en Johan moesten thuis spelen tegen SMASH 10.
Co begon en ging goed van start en won de 1e game, 2e ging verloren en uiteindelijk had Co de smaak te pakken en won in 4 games deze 1e wedstrijd. Johan aan de beurt en daar kan hij kort over zijn; geen grip op de wedstrijden en verloorin 3 games.
Dubbel aan de beurt, hulp bij het tellen is altijd fijn, dank je Eddie. Ook deze liep niet goed Co en Johan konden geen goede afstemming met elkaar vinden dus het was een verloren zaak geworden. Co weer aan de beurt ook hij had geen grip op het spel en verloor ook in 3 games. Johan de laatste pot en was er van overtuigd dat hij het wel aankon omdat Co zijn partij had gewonnen. Maar helaas deze pot ging totaal de mist in ondanks hij regelmatig behoorlijk  voor stond. Ook daarbij kwam nog dat de tegenstanders vaak geluksballetjes hadden net op het net of via het net of op de rand van de tafel je kent dat wel.
W
ij moesten deze wedstrijd afsluiten met een verlies van 1-4.
Hierna hebben wij nog één wedstrijd te spelen tegen Pijnacker 7 op 2 december, maar door de Coronamaatregelen zal dat niet kunnen plaatsvinden en vermoedelijk ook niet meer gespeeld gaan worden.

15-11: VVV 10 – DVC 4: 2-3
DVC 4 ging maandagavond op bezoek bij VVV 10 in Leidschendam.

Daar aangekomen werden wij gecontroleerd vanwege de QR code en helaas waren er gasten die weggestuurd werden omdat zij de gevraagde gegevens niet bij zich hadden.
Bij de thuiswedstrijd hebben wij ervaren wat ons te wachten stond, toen verloren met 3-2.
Johan begon en kreeg gelijk de lastigste tegenstander en moest in drie games zijn verlies incasseren.
Co de volgende wedstrijd en had moeite en verloor een paar maal met 11-4 en na overleg onderling heeft Co de wedstrijd naar zich toe gehaald en won in vijf games, eerste punt binnen.
Dubbel aan de beurt. Dubbel is aldoor onze zwakte geweest en daar hoopte wij verbetering in aan te brengen. Samen overleggen hoe en wat we zouden doen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.
Ja dat heeft geholpen want in in drie games hebben wij het 2e punt gehaald, super gevoel gaf dat.
Co weer aan de beurt tegen de lastigste tegenstander, ook Co kon er geen grip op krijgen en ging in drie games onderuit dus het was nu 2-2.
Johan de beurt om het te maken of te verliezen. Ook Johan had geen grip op de spelwijze van de tegenstander 1e game verloren met 3-11 en de tweede ging beter en Johan kreeg danig de pest in en zei tegen zich zelf dan maar doorrammen. En ja dat ging beter de drie volgende games werden dan ook gewonnen door Johan dus hoera wij hadden de eerste gewonnen wedstrijd van deze najaarscompetitie.
Met een blij gezicht en een voldaan gevoel gingen wij weer huiswaarts.

04-11: DVC 2 – VVV 6: 2-3
De dames van VVV stonden opgelucht in de zaal omdat ze de wandeling in het donder en regen naar de zaal wel spannend vonden.

Na een bakkie begon de strijd. Linda haalde het eerste punt binnen in 4 games. Martien moest de 5 gamer afstaan aan VVV.
De dubbel ging met 4 games naar het goed ingespeelde team. Daarna moest ook Linda het punt in 5 games afstaan aan VVV. Maar Martien sleepte het laatste punt in 5 games binnen.
Het werd een gezellige late avond met veel tafeltennis.

02-11: DHC 6 – DVC 4: 4-1
Dinsdagavond 2 november ging DVC 4 op bezoek bij DHC 6 te Delft.
Eddie en Johan hadden die avond de eer om te spelen.
Johan begon als eerste. Deze partijen waren snel klaar de tegenstanders moet eigenlijk in de 3e klas spelen is niet leuk om tegen een tegenstander te spelen die te laag is ingedeeld.Dus na drie games was het klaar, dik verloren.
Eddie aan de beurt, daar liep het niet lekker en na een achterstand van twee games is er overleg geweest tussen Eddie en Johan. Vanaf dat moment ging het beter Eddie won de drie volgende games met royale cijfers.
Eerste punt was binnen.
Dubbel aan de beurt dat was gelijk aan de eerste wedstrijd snel klaar met dikke verliespunten.
Eddie zijn tweede wedstrijd, ook hij trof het niet en verloor in drie games met ieder 11-06, dus geen punt erbij.
Johan de eer om er nog een puntje te gaan halen. De eerste twee games waren voor Johan daarna had de tegenstander een beter beeld blijkbaar en haalde de drie laatste games op zijn naam met gemiddelde standen van 11-07 op zijn naam. Dus verloren.
Wij gingen naar huis met een rotgevoel van het verlies van 4-1

29-10: Reflex (L) 3-DVC 2: 5-0
Na even noord Holland te hebben aangetikt gingen Martien en Linda naar Reflex voor een ontmoeting tegen de koploper.
Linda verloor al haar partijen in 3 games. Martien wist nog 2 games te pakken. Echter de dubbel ging toch een stuk beter dan eerder. Dit punt hebben we in een 5 gamer af moeten staan. Voor we het wisten stonden we dus zonder punten weer buiten.
Is de vrijdagavond niet onze avond of waren deze heren een maatje te groot?

28-10: DVC 4 – SIOK 4: 2-3
Co en Johan moesten aan de bak. Er was aan Johan al verteld n.a.v. van de uitwedstrijd dat er een tegenstander bij is die moeilijk te verslaan zou zijn, dus opletten dan maar. Johan begon als eerste aan de wedstrijden en ja hoor hij kreeg de speler die bedoeld werd als zeer moeilijke tegenstander. De eerste game ging in 6-11 verloren en was min of meer een testpartijtje. De tweede en derde game wist Johan op zijn naam te zetten met beide de uitslag van11-7. De vierde zou dan beslissend moeten zijn en dat was deze dan ook, wat er is gebeurd is onbekend, maar Johan wist met een uitslag van 11-1 de partij te winnen. Dus punt 1 was binnen.
Co aan de beurt in de uitwedstrijd had hij deze gewonnen in 5 games. Dus nu maar kijken of het beter kan.
Er waren nu 4 games voor nodig, de eerste won Co met 11-4 daarna werd het anders, de tweede werd 11-13 de derde werd 12-14 en helaas de vierde werd 7-11 dus geen punt behaald.
Nu de dubbel aan de beurt maar dat is onze zwakke schakel dit jaar; oorzaak onbekend?
Johan weer aan de beurt de eerste game werd 7-11 de tweede werd 5-11 dat was frusterend want deze zou een makkie moeten zijn.
In overleg met Co is Johan anders gaan spelen en dat ging beter de derde game werd 11-5 de vierde werd 12-10 de vijfde werd 11-7 dus deze partij was winst en een punt er bij.
Co had de laatste partij, hij had daar moeite mee en verloor deze in drie games waarvan de derde in 8-11.
Wij moesten genoegen nemen met een verlies van 2-3.
Nu maar hopen dat wij a.s. dinsdag tegen DHC een beter resultaat kunnen behalen.

14-10: Pa Duy 1 -DVC 3: 5-0
Arno en Gerard togen vol goede moed naar Den Haag voor hun wedstrijd tegen Pa Duy.
Kort samengevat werd de wedstrijd geen succes: een duidelijke 5-0 nederlaag stond na afloop op het bord.
Toch  zaten er genoeg leuke en spannende games tussen maar die gingen steeds met klein verschil naar Pa Duy.
Na twee 5-0 nederlagen op rij moet het team de blik naar onderen werpen en zich enige zorgen maken.
De eerstvolgende wedstrijden zijn tegen directe concurrenten, dus dan weten we meer.

11-10: Pijnacker 7 – DVC 4: 3-2
Eddie en Co waren op bezoek gegaan bij Pijnacker 7.

Co begon zijn eerste game en had het lastig en moest na drie games zijn verlies bij laten schrijven.
Eddie aan de beurt en had eigenlijk niet zo veel moeite en won deze in drie games dus het eerste punt was binnen.
De dubbel moest nu gespeeld worden en dat hebben wij geweten het werd een thriller welke in vijf games gespeeld moest worden. Met de navolgende standen 14-16; 10-12; 11-07; 11-9 en 11-9. Helaas geen punt verdiend.
Eddie weer aan de beurt, ook deze wedstrijd werd een thriller welke ook in vijf games gespeeld moest worden. Met de navolgende standen 08-11; 11-08; 11-08; 01-11 en 13-11. Helaas geen punt verdiend.
Co had de slotwedstrijd welke ook een thriller was in vijf games met de standen 07-11; 11-09; 05-11; 11-09 en 08-11. Jawel Co had zijn punt verdiend maar wel met heel veel moeite.
Het was een vermoeiende avond maar toch met een voldaan gevoel naar huis met een nederlaag van 3-2

 08-10: Smash 10 – DVC 4: 3-2
DVC 4 ging vrijdag 8 oktober op bezoek bij Smash welke op nummer 1 staat dus wij deden ons best.

Co begon en had 4 games nodig om tot een beslissing te komen. De derde won Co met 11-7 maar in de vierde game ging Co met 11-3 onderuit dus geen punt.
Eddie aan de beurt en daar waren drie games genoeg voor een beslissing. Elke game eindigde in de zelfde stand nl. 8-11 dus het eerste punt was binnen.
Dubbel ging helaas in een thriller verloren met vijf games; 9-11, 11-9, 9-11, 11-9 en 11-4. Helaas dus geen punt, deze moeten dan uit de twee laatste wedstrijden komen.
Eddie weer aan de beurt ook dat was een thriller met vijf games; 11-6, 9-11, 11-5, 6-11 en 10-12 dus hoezee, een punt erbij.
Co weer aan de beurt maar Co kon geen grip op de wedstrijd krijgen en verloor deze dan ook in drie games.
Dus deze avond eindigde in een nederlaag van 3-2

01-10: Vriendenschaar 10 – DVC 2: 3-2
Op deze vrijdagavond vertrok duo 2 naar Gouda waar we de ladies van Vriendenschaar troffen. Ja Martien kon zijn geluk niet op tussen de vrouwen. En Linda weet hoe dat voelt. 😊. Linda begon heel slecht haar wedstrijd. De eerste game verloren met 11-3. Maar na een kort onderhoud met Martien ging het vizier op scherp en won Linda de volgende 3 games. Zo was het eerste puntje binnen. Martien liet de eerste game net uit de vingers glippen maar pakte eenvoudig de volgende 2 games. Maar de dame hield vol en pakte de laatste 2 games dus ging deze 5 gamer naar Vriendenschaar. De dubbel werd dubbel en dwars verloren. Na de pauze verloor Martien zijn partij in 4 games en Linda won haar partij in 4 games. Zo werd het 3-2.

30-09: DVC 4 – VVV 10: 2-3
DVC 4 kreeg VVV 10 uit Leidschendam op bezoek, de twee dames waren vroeg aanwezig en hadden alle tijd om zich voor te bereiden.
Johan begon en hij heeft het geweten, de eerste game werd gewonnen met 14-12 dus een goed begin. Daarna ging het merendeel gelijk op. Er waren echter vijf games nodig voor de beslissing in de vijfde game ging Johan ten onder dus moest genoegen nemen met een nederlaag.
Co aan de beurt, hij had eigenlijk niet zo veel moeite en won dan ook in drie games. Eerste punt binnen.
Dubbel aan de beurt dit was ook weer spannend en ook zware games. Door kleine foutjes van onze kant en geluksballetjes voor de tegenstander was de vijfde game beslissend voor VVV en zij wonnen deze game. Dus helaas geen punt erbij.
Johan weer aan de beurt en begon voortvarend de eerste game werd gewonnen met 11-1, maar er waren vier games nodig om deze dame met verlies te laten eindigen. Tweede punt binnen.
Co weer aan de beurt, het waren spectaculaire partijen waar de vonken van af spatte. Maar na drie games moest Co genoegen nemen met een nederlaag. Dus geen punt erbij.
Wij hebben heerlijk gespeeld maar toch met een rotgevoel dat je verloren hebt met 2-3.

24-09: VVV 6 – DVC 2: 2-3
Op deze prachtige donderdag avond ging ons duo fietsend naar VVV. In nog geen 3 kwartier stonden we voor de deur.

Linda begon en won eenvoudig haar wedstrijd. Martien moest helaas in een 4 gamer het punt aan VVV laten. Ons duo begon matig aan de dubbel maar bleef vechten voor de punten en zo werd deze 5 gamer een punt voor DVC.
Na de pauze verloor Martien zijn partij. Linda kon in een 5 gamer nog het punt voor DVC binnen harken.
De fietstocht terug was een mooi moment om de wedstrijden te evalueren.
 

16-09: DVC 2-Reflex (L) 3: 1-4
Op donderdag 16 september begon duo 2 aan hun allereerste competitie wedstrijd samen.
Wat onwennig startte Linda haar eerste partij na 2 jaar geen competitie wedstrijd te hebben gespeeld. Helaas ging deze 5-gamer naar Reflex. Daarin tegen startte Martien fris en fruitig en pakte een punt door in 3 games te winnen.
De dubbel was een drama wat in de toekomst alleen maar beter kan.
Opnieuw kon Linda niet winnen in ging de 4-gamer naar Reflex. Martien moest helaas ook het punt laten gaan.
Zo werd het 1-4 en is de kop eraf.

16-09: Siok 2 – DVC 3: 4 – 1
Arno en Gerard zijn uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. In Nootdorp werd een 4-1 overwinning behaald.
Gerard had het lastig in zijn eerste partij maar kon deze in vijf spannende games toch naar zich toetrekken (8-11 in de laatste).
Hierna won Arno zijn partij in vier games. De dubbel werd verrassend eenvoudig in drie games gewonnen.
Na de pauze verloor Arno in drie games waarna Gerard de definitieve uitslag eveneens in drie games op het bord zette. 

16-09: SIOK 4 -DVC 4: 3-2
Eddie en Co speelde de eerste wedstrijd van deze competitie.
Co begon met een triller: 7-11;11-1;11-7;8-11 en 11-7, dus helaas verloren.
Eddie aan de beurt maar kwam moeizaam op gang: 10-12;11-9;5-11 en 6-11 maar wel gewonnen en de tussenstand was 1-1.
Dubbel aan de beurt wat de zwakste schakel bleek te zijn. Deze werd in 3 games gespeeld 18-16;11-6 en 11-9 dus verloren.
Eddie weer aan de beurt hij speelde in drie games 8-11;6-11 en 4-11 gewonnen dus.
Tussenstand 2-2 en aan Co de taak de stand in het voordeel te beëindigen maar helaas dat liep anders nl. 11-5, 11-3 en 11-5 dus helaas verloren. Co was aan het einde van zijn Latijn.
Dus wij moesten naar huis met een verloren stand van 3-2. Nu maar hopen dat de thuiswedstrijd beter zal gaan.