Clubkampioenschap 2014

Ernst clubkampioen 2014

Ernst heeft zijn titel Clubkampioen geprolongeerd. Gezien de laatste jaren is dit geen verrassing maar de tweede plaats was dat wel. Linda speelde namelijk de finale tegen Ernst en het werd nog spannend ook. Ernst trok in de derde set  met 11-8 aan het langste eind.

De tien deelnemers (waar was iedereen?) waren in twee poules verdeeld. De A-groep ging de strijd aan voor de titel Clubkampioen en de B-groep speelde om de om het B-kampioenschap (voorheen de Verliezersbeker).

Linda startte voortvarend met een spetterende 3-0 overwinning op Bert, die duidelijk opstartproblemen had. De overwinning was overigens helemaal verdiend. Achteraf bleek dat deze overwinning voor Linda voldoende was voor een finaleplaats. Als het 2-1 was geworden had Bert in de finale gestaan.
In de A-groep speelden Bert, Ernst, Gerard, Linda en Wim.

De B-groep bestond uit Arno, Co, Elzo, Jim en Johan. Het werd uiteindelijk een spannende strijd en als nummer 1 en 2 eindigden Arno en Johan. Zij speelden de finale en hierin was Arno in twee sets te sterk voor Johan en ging met de B-titel aan de haal.

In de A-groep werd de eindstand pas in de laatste ronde definitief. Ernst werd ongeslagen 1e en Linda werd 2e.
Het werd uiteindelijk een echte finale tussen Ernst en Linda. In de derde set ging het tot 8-8 gelijk op. Ernst scoorde daarna drie punten op rij en werd hierdoor de clubkampioen van 2014.

Een woord van dank gaat uit naar Gerard, die ondanks zijn voorbereidende werkzaamheden toch nog moest improviseren omdat er slechts 10 deelnemers waren.

De eindstanden per poule:

A-groep:

1. Ernst 12 punten
2. Linda: 6 punten
3. Bert: 5 punten
4. Gerard: 5 punten
5. Wim: 2 punten

B-groep:

1. Arno: 9 punten
2. Johan: 9 punten
3. Jim: 8 punten
4. Co: 3 punten
5. Elzo: 1 punt

Uw verslaggever Bert.

14clka

14clkb
B-Finale tusen Johan en Arno
A-Finale tussen Linda en Ernst
A-Finale tussen Linda en Ernst
Arno krijgt de beker als winnaar B-Finale
Arno krijgt de beker als winnaar B-Finale

 

Clubkampioen Ernst wordt gehuldigd
Clubkampioen Ernst wordt gehuldigd