Clubkampioenschap 2019

Ernst Clubkampioen 2019
Donderdag 10 januari 2019 werd na de nieuwjaarswensen gestreden om de fel begeerde titel “Clubkampioen DVC 2019”.
Er waren 2 poules. De A-poule werd bemand door de vijf beste spelers op basis van de NTTB-ranking. Dit waren (op alfabetische volgorde) Bert, Ernst, Gerard, Martien en Peter.
In de B-poule waren Arno, Co, Jim en Johan ingedeeld.
De A-finale zou worden gespeeld tussen de nummers 1 en 2 van de A-poule en de B-finale tussen de nummer 5 van de A-poule en de nummer 1 van de B-poule.
De strijd brandde los en vooral in de A-poule waren er verrassende uitslagen. Nadat iedereen tegen elkaar had gespeeld was Ernst de poulewinnaar en Martien de verrassende nummer 2, gevolgd door Peter, Bert en Gerard.
In de B-poule ging de strijd om de winst tussen Arno en Jim. Uiteindelijk werd Jim poulewinnaar en hij ging tegen Gerard spelen om de winst van het B-kampioenschap.
De finale werd uiteindelijk na vier spannende sets gewonnen door Gerard.
De grote finale werd gespeeld door Ernst en Martien. Martien startte goed en nam brutaal een voorsprong maar uiteindelijk was het toch Ernst die de wedstrijd naar zich toe trok en, nadat hij wel één game moest afstaan, met 3-1 won.
Een woord van dank gaat uit naar organisator Gerard en ook naar Johan die weer voor veel lekkere gezonde en minder gezonde hapjes had gezorgd.
Van het einde van beide finales zijn nog bewegende beelden te bekijken.:

Klik hier voor de B-finale

Klik hier voor de A-finale