Herman de Wit Bokaal 2018

Jim wint Herman de Wit Bokaal 2018
Op 13 december was het een drukte van jewelste in de zaal.
Op Miljenco na was iedereen aanwezig. Wegens lichamelijke klachten konden Linda en Elzo helaas niet meespelen, maar zij hielden zich bezig met het werpen van DE dobbelsteen en het bijhouden van de score, ook een niet onbelangrijke taak.
Na de koffie met de traditionele Limburgse vlaai werd gestart met de eerste van zeven speelronden.
Voor iedere ronde werd er geloot voor wedstrijden van twee sets en de dobbelsteen bepaalde de bonuspunten. Door deze spelwijze heeft iedereen kans op de eindoverwinning en dat is wel zo eerlijk. Daarnaast begonnen de competitiespelers nog met een handicap van 5, 3 en 1 punt, afhankelijk van de klasse waarin wordt gespeeld.
Na zeven rondes, met een pauze na ronde vier waarin Aad wegens zijn 50-jarig huwelijk op een drankje trakteerde, werd de eindbalans opgemaakt door Linda en Elzo.
Na alle scores te hebben opgeteld bleek dat Jim de grote winnaar van de avond was. Met name de dobbelsteen was hem gunstig gezind. André eindigde als laatste en kreeg de poedelprijs uitgereikt.
De beker staat een jaar bij Jim op de schoorsteen en we kijken allemaal al weer uit naar de strijd om deze bokaal van eind 2019.

Het staatje hieronder geeft aan wat de totaalscore is en de eindstanden van uitsluitend de wedstrijduitslagen en de dobbelsteenuitlagen apart. De handicappunten zijn in de eerste kolom (Handicap) voor de betreffende speler vermeld. De totaalstand geeft het totaal aantal behaalde punten minus de handicappunten weer.
Gerard en Johan, hartelijk dank voor de voorbereidingen voor deze avond, die weer ouderwets gezellig was.

Bert.